Connect with us

Una dintre cele mai mari firme din Israel va construi un parc eolian cu 12 turbine în Iași

Amplasamentul se află la distanțe mari de zone locuite

Investiții private

Una dintre cele mai mari firme din Israel va construi un parc eolian cu 12 turbine în Iași

Compania Shikun & Binui Europe, prin susbsidiara din România, va construi în comuna ieșeană Deleni un parc eolian cu 12 turbine, conform documentelor consultate de Apix.ro. Proiectul a intrat în faza de avizare la instituțiile de resort.

Shikun & Binui este cea mai importantă companie de infrastructură și imobiliare din Israel – o corporație globală care operează prin filialele sale din Israel și din întreaga lume. Activ în peste 20 de țări de pe patru continente, Shikun & Binui este implicat în diverse domenii, inclusiv infrastructură, dezvoltare imobiliară și energie”, este descrierea companiei de pe site-ul oficial.

Parcul va avea un număr de 12 grupuri generatoare eoliene cu o putere individuală de maximum 6 MW și o putere totală de maximum 72 MW/h, conform informațiilor Apix.ro. Terenurile unde vor fi ridicate turbinele (fiecare cu o înălțime care poate ajunge la 250 metri) sunt deținute de investitor în baza unor contracte de superficie, iar suprafața totală ajunge la peste 25 hectare (teren neconstruit, aflat în extravilanul localității).

Amplasarea turbinelor

Proiectul de la Deleni va fi implementat de firma Deleni Wind Energy SRL (cu sediul social în Constanța). Această firmă este deținută de către Shikun and Binui Energy România, subsidiara din România a Shikun & Binui Energy Europe BV, holding înregistrat în Olanda și deținut de firma israeliană. Deocamdată, conform site-ului oficial, Shinui a derulat în România doar proiecte rezidențiale în București.

Acesta este cel mai mare parc solar din Israel (121 MW), parc amenajat de Shinui. Citește detalii despre alte proiecte ale Shinui

„Parcul eolian va fi constituit din 12 turbine eoliene ce vor fi conectate prin cabluri electrice subterane la stația de transformare nou construită care va debita energia electrica produsă în rețeaua națională prin intermediul stației de transformare de înaltă tensiune. Traseul de cablu de înaltă tensiune dintre cele doua stații de transformare va fi subteran. Amplasarea sistemul de stocare a energiei electrice se poate face în interiorul stației de transformare nou construite sau în exteriorul acesteia precum și în vecinătatea turbinelor eoliene”, se arată într-o documentație aferentă proiectului consultată de Apix.ro.

Potrivit sursei citate, accesul spre parcul eolian se va realiza din drumul național DN28B (E58), pe drumurile de exploatare existente, care vor fi reabilitate și consolidate, și pe drumuri noi de acces de la drumul de exploatare existent la turbinele eoliene, amplasate pe terenul pentru care societatea a încheiat contracte de superficie cu proprietarii. „Lungime drumuri existente modernizate și drumuri noi este de aprox. 22.500 ml din care: aprox. 21.000 ml reprezintă drumuri existente și aprox. 1.500ml drumuri noi”, se precizează în document.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top