Connect with us

Antibiotice își va asigura cel puțin un sfert din energia electrică necesară unității cu panouri fotovoltaice

Local

Antibiotice își va asigura cel puțin un sfert din energia electrică necesară unității cu panouri fotovoltaice

Producătorul de medicamente Antibiotice va amenaja un parc fotovoltaic care va asigura 26,4% din energia necesară funcționării unității, valoarea investiției fiind de circa 14 milioane lei, finanțarea fiind parțial asigurată prin intermediul PNRR.

Potrivit unui comunicat publicat pe Bursă, centrala fotovoltaică va avea o capacitate de 2,5 MW: proiectul presupune instalarea a 4.680 de panouri fotovoltaice care vor acoperi o suprafață de 31.428 mp din platforma companiei.

Valoarea estimată a investiției ajunge la 13,7 milioane lei, în condițiile în care 4,1 milioane lei reprezintă o finanțare PNRR, iar diferența este asigurată din fondurile proprii ale producătorului de medicamente.

„Investiția în capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile reprezintă o componentă de sustenabilitate a Planului de Afaceri The Future together 2020-2030, prin care actionarii au stabilit pentru următorii ani obiective îndrăznețe de creștere a cifrei de afaceri și a cotei de piață, generatoare de profit în creștere pentru acționari, de taxe și impozite pentru bugetul de stat și care de asemenea, vor menține 1.300 de locuri de muncă în industria românească”, se arată în comunicatul Antibiotice.

Luna trecută, la scurt timp după ce a inaugurat o capacitate de producție, Antibiotice a anunțat că, în acest an, va fi dezvoltată o nouă fabrică, de data această valoarea investiției fiind dublă, respectiv de peste 200 milioane lei, potrivit unui raport publicat pe Bursa de la București.

Dintre cele 200 milioane lei, o sumă de 85 milioane lei va fi asigurată de către stat prin intermediul unei scheme de minimis, iar restul sumei va fi aportul din resurse proprii ale companiei ieșene. Potrivit oficialilor Antibiotice, viitoarea capacitate de producție și logistică va asigura fabricația de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluții sterile injectabile și produse topice sterile.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top