Connect with us

Antibiotice estimează pentru acest an venituri comparabile cu bugetul unui oraș

O fabrică nouă la Antibiotice, inaugurată anul trecut

Local

Antibiotice estimează pentru acest an venituri comparabile cu bugetul unui oraș

Producătorul de medicamente Antibiotice și-a bugetat pentru anul în curs o sumă de aproape 600 milioane lei, în creștere cu 11% față de anul trecut, potrivit unui anunț al companiei. Încasările Antibiotice sunt comparabile cu veniturile proprii ale unor orașe mari din țară, și mai mari decât cele ale unor orașe ca Bacăul, de exemplu.

Dacă ne-am raporta la Pașcani, Antibiotice va avea venituri de aproape cinci ori mai mari. În comparație cu cifrele din bugetul Iașului, veniturile Antibiotice sunt mai mari decât suma fondurilor europene și guvernamentale pe care Primăria vrea să le atragă în acest an, fiind comparabile cu valoarea întregului buget de investiții, cel puțin acel buget care va fi cheltuit efectiv în cursul anului.

În schimb, investițiile Antibiotice se cifrează undeva la 90 milioane lei. Spre diferență, investițiile proprii ale Primăriei Iași sunt 150 milioane lei.

Compania are aproximativ 1.350 de angajați. Câștigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 8.080 lei. Antibiotice Iași are de încasat creanțe restante de 18,2 milioane lei. Compania de stat este listată la categoria Premium a Bursei de Valori București din anul 1997 și are o valoare de piață de 378,6 milioane lei, potrivit presei centrale.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde medicamente de uz uman din 12 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanța activă nistatină, produse biocide și biofertilizatori. Portofoliul cuprinde atât produse care se eliberează pe bază de prescripție medicală (care dețin ponderea semnificativă în portofoliu) cât și produse fără prescripție medicală.

Compania exportă medicamente în SUA, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Serbia, Vietnam, Moldova, Azerbaidjan și Irak.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top