Connect with us

Antibiotice a investit 20 milioane euro într-o nouă fabrică, cu o capacitate de producţie cu 50% mai mare decât unitatea existentă

Local

Antibiotice a investit 20 milioane euro într-o nouă fabrică, cu o capacitate de producţie cu 50% mai mare decât unitatea existentă

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi inaugurează vineri o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de producţie (540 tone/an) de 50% mai mare decât unitatea existentă, a anunţat compania, într-un comunicat.

Noua facilitate va fabrica 56 de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule si supozitoare) pentru 19 dintre acestea, compania Antibiotice fiind unic producător.

Producția se va desfășura pe 4 fluxuri de fabricație, dintre care unul se evidențiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiții suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate, de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, să producă la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieței din România, cât și exportului pe piețele internaționale reglementate”, se arată în comunicat.

Noua structură de producție a generat 100 de locuri de muncă, dintre care 25% cu studii superioare. O parte dintre salariații noii capacități de producție au fost angajați în urma unui proces de recrutare și dezvoltare a abilităților și competențelor tehnice, în cadrul propriului program de recrutare și formare al companiei, Colegiul tehnic a+, se mai precizează în comunicat.

Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare”, a declarat Ioan Nani, director general al companiei.

Potrivit acestuia, valorificarea acestor produse se va face atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar și în Vietnam sau Asia de SE „care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente”.

„De asemenea, urmărim dezvoltarea și asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, țintim  să o dublăm până în  2030“, a mai spus Ioan Nani.

Antibiotice Iași are o istorie de 67 de ani, este ultima fabrică de medicamente cu acționariat majoritar de stat și este listată la Bursa de Valori Bucureşti din anul 1997. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Sănătăţii, cu o cotă de 53,0173% din capitalul subscris şi vărsat.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top