Connect with us

Ryanair intră puternic la Iași: va zbura spre cel puțin 4 țări, destinațiile deja disponibile fiind Paris, Bruxelles, Milano și Dublin

Foto: Reuters

Local

Ryanair intră puternic la Iași: va zbura spre cel puțin 4 țări, destinațiile deja disponibile fiind Paris, Bruxelles, Milano și Dublin

Operatorul aerian Ryanair va intra, de anul viitor, cu o serie de zboruri de la Iași spre cel puțin patru țări: Belgia, Franța, Irlanda și Italia. În sistemul online de rezervări al companiei cursele sunt deja afișate, așa cum ne-a sesizat un cititor APIX.ro, iar verificările noastre au confirmat acest lucru. UPDATE. Între timp, Aeroportul Iași a trimis un comunicat și a confirmat zborurile. Comunicatul poate fi consultat la finalul articolului.

Cele patru curse care apar pe site-ul Ryanair sunt Bruxelles (Charleroi), Paris (Beauvais), Milano (Bergamo) și Dublin. De exemplu, primul zbor spre capitala Belgiei apare în sistem începând cu 26 martie, iar prețul unui bilet este de 56 euro. Analizând informațiile de pe site, rezultă că zborul spre Bruxelles va avea o frecvență de trei ori pe săptămână, respectiv în zilele de marți, miercuri și duminică.

În cazul cursei spre Dublin, primul zbor apare tot pe 26 martie, cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, respectiv în zilele de joi și duminică. Prețul unui bilet în cursa inaugurală este de 51 euro.

  • Informația privind zborurile Ryanair de la Iași a fost publicată în premieră, acum câteva zile, de un jurnalist britanic.

În ceea ce privește cursele spre Paris și Milano, zboruri spre aceste destinații nu pot fi încă rezervate, dar surse APIX.ro ne-au transmis că aceste curse vor fi inaugurate tot la finalul lunii martie. Apariția Ryanair la Iași nu poate fi decât de bun augur, în condițiile în care, în prezent, Wizz Air deține un „monopol” al curselor externe.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză de tip low-cost, deținută de Ryanair Holdings plc., iar din 2016 este cea mai mare companie europeană în ceea ce privește numărul de pasageri transportați.

UPDATE: Între timp, Aeroportul Iași a trimis un comunicat oficial pe temă, comunicat pe care îl prezentăm integral mai jos:

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză  de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin. Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

  • IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică
  • IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică
  • IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică
  • IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

  • Ne bucurăm să avem la Iași unul dintre cei mai influenți operatori aerieni din Europa. Decizia companiei Ryanair de a deschide zboruri din Iași este rezultatul negocierilor constante pe care le-am purtat timp de mai multe luni. Parteneriatul cu Ryanair se concretizează în multiple posibilități de călătorie către destinații ce se regăsesc în rețeaua noastră de rute (Bergamo, Beauvais, Charleroi, Dublin), la preturi foarte avantajoase. Faptul că Ryanair a ales Iașul pentru a-și extinde business-ul înseamnă că în continuare prezentăm interes pentru companiile aeriene, mai ales acum când avem în derulare proiectul de extindere a infrastructurii, care ne va ajuta să procesăm un număr dublu de pasageri odată cu creșterea numărului de operatori și, implicit, a rutelor aeriene. Mulțumim companiei Ryanair pentru încredere și deschidere, îi urăm Bun venit la Iași și îmi doresc ca parteneriatul nostru să se dezvolte în timp”, a declarat Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top