Connect with us

Lucrările la Aeroportul Iași avansează rapid: s-a ajuns deja la un stadiu de 5% din execuție

Proiecte publice

Lucrările la Aeroportul Iași avansează rapid: s-a ajuns deja la un stadiu de 5% din execuție

Lucrările pentru execuția Terminalului T4 de la Aeroport continuă într-un ritm alert, în condițiile în care stadiul a ajuns deja la 5%, prima lopată fiind acum o lună. Terminalul trebuie finalizat în decembrie 2023.

„Am ajuns la stadiul de 5% din lucrările de execuție, ceea ce înseamnă că ne aflăm în grafic, iar dacă menținem acest ritm și ne ajută și vremea, vom reuși să finalizăm acest proiect la termenul contractual, adică în toamna anului viitor. Avem întâlniri periodice cu supervizorul și antreprenorul, împreună facem analize de progres și stabilim următorii pași”, a declarat șeful aerogării, Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, structura de rezistență este împărțită în patru module, două dintre acestea urmând a fi gata până la finalul lunii în curs. „Pe timp de iarnă se va lucra la subsol. Este un efort uriaș, ținând cont că noul terminal va avea peste 30.000 metri pătrați, va fi al doilea terminal din România, ca dimensiune, având trei niveluri, trei aviobridge-uri, peste 20 de birouri check-in, șapte porți de îmbarcare și șase porți de acces”, a mai spus Vatră.

Așa va arăta viitorul terminal

Directorul aerogării a adăugat că acest proiect este vital pentru dezvoltarea întregii regiuni deoarece va permite procesarea a 3,3 miloane de pasageri anual, dublu față de capacitatea actuală.

„Încheiem anul acesta cu peste 1,5 milioane de călători, peste traficul înregistrat în 2019, anul de vârf. Timpul este cea mai mare provocare pentru noi, nu excludem să apară și obstacole, însă am încredere că le vom depăși, având expertiza necesară, specialiști și susținere pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Este esențial, așadar, să finalizăm la timp acest nou terminal, pentru a-l putea operaționaliza din vara anului 2024”, a conchis Romeo Vatră.

Stadiu lucrări: decembrie 2022

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top