Connect with us

Aeroportul Iași se menține pe podium în topul aerogărilor din țară: care sunt cele mai populare destinații? [document]

Local

Aeroportul Iași se menține pe podium în topul aerogărilor din țară: care sunt cele mai populare destinații? [document]

Aeroportul Iași ocupă poziția a treia la nivel național în ceea ce privește transportul de pasageri în primele nouă luni ale anului, arată date publicate de către Institutul Național de Statistică (INS).

Pe primul se află Otopeni cu 9,4 milioane de pasageri, urmat de Cluj 1,9 milioane și Iași cu 1,2 milioane de călătorii. La nivelul regiunii de nord-est, Iașul conduce detașat: traficul la aerogara ieșeană a fost mai mare față de traficul cumulat de aeroporturile din Suceava și Bacău (în total, un milion).

Statisticile oficiale arată că în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, au fost înregistrați la Iași 1.191.474 de pasageri, din care traficul internațional a însemnat 1.046.727 de pasageri, iar cel intern dar 144.747 de călătorii.

  • Datele INS arată că transportul aerian s-a dublat la nivel național în perioada analizată față de anul trecut, fiind înregistrate peste 15 milioane de călătorii

În ceea ce privește cursele regulate internaționale, operatorii străini au asigurat transportul a 821.088 pasageri, în timp ce operatorii naționali au cumulat doar 63.912 de călătorii.

Cea mai populară destinație a românilor: Luton (Londra)

Aeroportul Luton din Londra este prima aerogara în topul aeroporturilor de origine și destinație ale pasagerilor din curse regulate debarcaţi, respectiv îmbarcați în România, arată statistica valabilă cumulând zborurile din toate cele 16 aeroporturi existente în țară.

După Londra, cele mai populare destinații sunt: Milano, Viena, Munchen, Madrid, Istanbl, Bruxelles, Barcelona și Amsterdam. Principalele ţări (atât după aeroportul de origine, cât și după țara de destinație) la cursele aeriene regulate au fost Italia, Regatul Unit, Germania, Spania, Franța, Turcia, Grecia, Olanda, Belgia și Austria.

În schimb, Iașul nu există pe harta transporturilor interne de mărfuri, topul fiind dominat de Cluj (56%), urmat de Timișoara (33%) și Otopeni (12%). La transport internațional de mărfuri conduce Otopeni, urmat de Cluj și Timișoara.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top