Connect with us

ZDI: Cea mai inutilă investiție publică din țară: telescaunul de la Ciric. PMI: „Cea mai simplă soluție e să-l dezafectăm”

Local

ZDI: Cea mai inutilă investiție publică din țară: telescaunul de la Ciric. PMI: „Cea mai simplă soluție e să-l dezafectăm”

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro, scrie „Ziarul de Iași”.

Au trecut peste 6 ani de la momentul în care s-a pus „lăcătul” pe această investiţie, iar administraţia locală îşi arată limitele în gestionarea problemei mormanului de fiare ce ruginesc în pădurea de la Ciric. Primăria îşi aminteşte de problemă doar când mai întreabă jurnaliştii şi flutură mereu aceleaşi „soluţii”, fără ca una dintre acestea să fie efectiv pusă în aplicare. Mai nou, au fost cheltuiţi bani pentru realizarea unui studiu pentru idenficarea celei mai viabile soluţii. Concluzia? „Cea mai simplă soluţie propusă este dezafectarea telescaunului şi vânzarea lui către cei interesaţi”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei. De-a lungul timpului, oficialii municipalităţii au vorbit despre extinderea peste lacul Ciric a telescaunului sau relocarea echipamentelor în alte zone din oraş.

De peste 6 ani, Primăria este incapabilă să ia o decizie privind viitorul telescaunului. Recent, municipalitatea a recepţionat un studiu cu privire la rentabilizarea investiţiei, iar documentaţia cu soluţiile propuse este analizată în prezent de funcţionarii Primăriei, după cum a transmis Sebastian Buraga. „Una din soluţiile studiate, soluţie pe care şi noi am propus-o spre analiză, presupune mutarea telescaunului la pârtia de schi din zona Sărăriei. Din păcate, punerea în practică a acestei soluţii nu este simplă şi presupune şi cheltuieli suplimentare. Astfel, soluţia studiată presupune nu doar demontarea din zona Ciric, transportul şi remontarea telescaunului la pârtia de schi, ci şi redimensionarea acestuia, unele modificări tehnice la instalaţie (scaune, stâlpi de susţinere), dar şi prelungirea acestuia pe toată lungimea pârtiei de schi”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei.

El a adăugat că nu este exclus ca, în final, o astfel de soluţie să fie aplicată, dar a subliniat că decizia va fi luată după ce va fi făcută o analiză în detaliu a studiului. „Cu siguranţă în perioada următoare se va lua o decizie şi, dacă se ajunge la concluzia că mutarea telescaunului la pârtia de schi din zona Sărăriei este una fezabilă, cu siguranţă vom încerca să identificăm sursa de finanţare şi să încercăm să-l finanţăm inclusiv din bugetul local în proiectul de buget pentru anul 2023”, a comentat Buraga.

Citește textul integral în ZDI

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top