Connect with us

Proiectul PEG, de lângă Antibiotice, a trecut primul hop în procesul de autorizare

Investiții private

Proiectul PEG, de lângă Antibiotice, a trecut primul hop în procesul de autorizare

Unul dintre cei mai importanți „jucători” de pe piața imobiliară din Iași, firma Petro Grup (PEG), a primit undă verde de la Comisia de oportunitate de la nivelul Primăriei pentru proiectul de lângă Antibiotice.

Investiția este una atipică pentru PEG: în trecut, firma s-a concentrat în special pe zona rezidențială, în timp ce proiectul de la limita administrativă a Iașului prevede spații comerciale, birouri și funcțiuni conexe.

Terenul este împărțit în două parcele, iar suprafața dintre acestea este în proprietatea Primăriei. Estimările APIX.ro sunt că PEG are aproape 30.000 mp în proprietate. Nu este exclus ca terenul public să fie concesionat/vândut către PEG, demersuri în acest sens fiind făcute deja, conform informațiilor APIX.ro

Din păcate, la acest moment în procesul de avizare, Primăria Iași nu face public planurile urbanistice zonale (PUZ), spre diferență de alte orașe care dau dovadă de mai multă transparență în acest sens. Un exemplu este Clujul: primăria condusă de Emil Boc publică toate planurile urbanistice încă din această fază incipientă de autorizare.

  • Dezvoltatorul a livrat până acum 1.200 de apartamente prin intermediul altor proiecte implementate. Un număr similar de locuințe va cuprinde noul ansamblu din zona Păcurari – Rediu.

Avizul favorabil de la Comisia de oportunitate permite proiectului PEG să-și continue drumul în avizare, iar, în toamnă, va face obiectul unei decizii în Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL). Ulterior, după ce vor fi emise și toate avizele de la alte instituții de resort, proiectul va putea intra în dezbaterea CL pentru votul final.

Intenția PEG de a investi lângă Antibiotice a fost mediatizată, în premieră, de APIX.ro în luna mai anul curent, atunci când proiectul a intrat în circuitul de avizare de la nivelul Primăriei.

Zona de lângă Antibiotice va suferi modificări importante în umrmătorii ani, în condițiile în care vor sunt în pregătire proiecte de amploare atât cu specific rezidențial, cât și industrial. Printre cele mai importante investiții amintim de centrul logistic Kauflandparc logistic Zinanextinderea parcului Soloparcul industrial Lețcani și altele. De asemenea, peste drum de Antibiotice sunt în construcție ansambluri rezidențiale, iar, în cazul unor proiecte, apartamentele au fost deja date în folosință.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top