Connect with us

În Bucium va fi construit, de către un privat, un cămin de bătrâni cu fonduri UE

Investiții private

În Bucium va fi construit, de către un privat, un cămin de bătrâni cu fonduri UE

Un proiect urbanistic mai puțin obișnuit va fi dezbătut public la Primărie, pe 23 mai: Planul Urbanistic Zonal (PUZ) presupune construirea unui cămin de bătrâni cu îngrijire medicală în zona Bucium.

Inițiatorul este o persoană fizică (Primăria secretizează numele acesteia), dar proiectul ar urma să fie finanțat cu fonduri europene prin intermediul unei linii de finanțare dedicată firmelor din cadrul Programului Operațional Regional. Proprietarul deține un teren cu o suprafață de peste 10.400 mp, la limita administrativă dintre mun. Iași și comuna Bârnova.

Amplasamentul terenului (cu verde), sursă foto: PUZ

Principalele funcțiuni ale complexului propus vizează servicii sociale, servicii medicale, unități de cazare temporare cu caracter social (cămin de bătrâni), dotări, anexe și funcțiuni complementare obiectului principal propus. Amplasamentul se află la circa 400 metri de șos. Bârnova.

„În acest moment, legătura amplasamentului cu zonele principale ale municipiului Iași se realizează prin intermediul drumului de acces din partea de est ce face legătura cu șoseaua Bârnova (DJ247A) și de pe aceasta cu toate celelalte zone ale municipiului. Zona este parțial echipată edilitar și în momentul actual nu sunt derulate alte proiecte de extindere și modernizare a acestora. Din punct de vedere al circulației existente, se constată ca disfuncționalitate starea drumurilor. Acestea nu sunt modernizate neavând starea, lățimea și finisajul carosabil corespunzător și nu sunt iluminate. Nu se constată alte disfuncționalități”, se precizează în proiectul de PUZ.

Planșa urbanistică a proiectului, din care reiese un complex cu trei corpuri de clădire

Potrivit proiectului urbanistic, construcțiile din noul complex vor ocupa circa 3.100 mp (30%), circulațiile auto și pietonale 3.100 mp (30%), iar spațiile verzi 4.100 mp (40%). Regimul de înălțime este propus cu demisol, parter, 3 etaje și mansardă, la o înălțime maximă de 15 metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top