Connect with us

Undă verde pentru ansamblul cu 10 blocuri din Galata: sute de apartamente, lângă viitorul Kaufland

Investiții private

Undă verde pentru ansamblul cu 10 blocuri din Galata: sute de apartamente, lângă viitorul Kaufland

Primăria Iași a emis raportul de informare aferent unei investiții unui nou ansamblu de blocuri în zona Galata, în apropiere de amplasamentul viitorului magazin Kaufland (zona șos. Iași – Voinești), pas procedural care încheie etapa de consultare publică. Astfel, proiectul va fi supus aprobării plenului Consiliului Local (CL) în perioada următoare, iar, în vară, ar putea fi emisă autorizația de construire.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inițiat de firmele Miroslava Development 1, 2, 3 și 4, iar terenul are o suprafață de aproape 14.000 mp. Proiectul prevede locuințe mari și medii în ansambluri cu un regim de înălțime subsol, parter și 3 sau 5 etaje. Firmele aparțin omului de afaceri Eusebiu Siminiceanu, unul dintre cei mai mari proprietari de teren din zona Galata (prin intermediul a diverse firme), mai multe suprafețe fiind înstrăinate în ultimii ani către alți investitori imobiliari care au construit ansambluri.

Terenul are deschidere la str. George Mărgărit care, mai departe, face legătura cu șos. Iași – Voinești și cu zona viitorului supermarket Kaufland (partea de sus a imaginii – dreapta)

Potrivit documentației tehnice, care a făcut obiectul unei dezbateri la Primăria în toamna anului trecut, aria desfășurată maximă ajunge la aproape 20.000 mp, fiind estimate circa 260 apartamente cu o suprafață maximă de 75 metri. În realitate, cel mai probabil, numărul de locuințe va fi mai mare.

„Zona studiată beneficiază de acces pietonal și carosabil din șos. Iași – Voinești (DJ 248) prin intermediul str. George Mărgărit (DC 1823), limita vestică a amplasamentului. Pe lângă accesul din DJ 248, în documentația PUZ este prevăzută și o legătură carosabilă (pe limita vestică a amplasamentului) care poate genera o legătură cu șos. Nicolina (prin intermediul drumurilor existente în zonă). Din punct de vedere al circulației se constată disfuncționalități legate de poluarea sonoră și a aerului cu noxe din cauza traficului rutier intens de pe șos. Iași – Voinești”, se precizează în proiectul de PUZ.

Planșa urbanistică a proiectului de PUZ

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top