Connect with us

Proiectul mixt din zona Bolta Rece ajunge la votul final în Consiliul Local: apartamente și birouri

În această zonă va fi construit ansamblul

Investiții private

Proiectul mixt din zona Bolta Rece ajunge la votul final în Consiliul Local: apartamente și birouri

Primăria Iași a publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent unei investiții propuse de o firmă în centrul Iașului, în apropiere de Bolta Rece, pe str. Sf. Atanasie. Beneficiarul este firma Antrepriza Ideal Casa, societate de construcții.

APIX.ro a prezentat investiția la începutul anului 2022, iar, între timp, proiectul a ajuns în faza de dezbatere a Consiliului Local, cel mai probabil urmând a fi inclus pe ordinea de zi a plenului din luna septembrie.

Amplasamentul investiției

Proiectul prevede patru corpuri de clădire. Fiecare tronson are subsol, demisol, parter, dar un număr de etaje diferit: 1 etaj (un corp), 2 etaje (două corpuri) și 3 etaje (un corp). În același timp, ar urma să fie amenajată o parcare subterană cu două niveluri. Terenul are o suprafață de 2.299 mp, iar construcțiile vor ocupa 40%, iar principalele funcțiuni ale acestora vor fi de locuințe și birouri.

„La subsol se propune parcare generală situată sub cele două corpuri cu acces din strada de pe latura sud a terenului. La demisol care depăsește amprenta parterului se propun birouri, servicii și comerț. Funcțiunea parterului este de birouri – servicii pentru întreg ansamblul. La etajele 1, 2 și 3 se propun apartamente de 2 sau 3 camere în regim hotelier”, se arată în proiectul de PUZ.

Conform sursei citate, accesul la teren este asigurat din stradela Sf. Atanasie ce face legătura cu str. Sărărie prin străzile Mihai Eminescu și Sf. Atanasie. Terenul este liber, cu excepția unui beci care va fi păstrat, în condițiile în care, anterior, au fost demolate trei construcții.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top