Connect with us

Donații de la privați pentru Primăria Iași: o clădire de 1.500 mp, spații verzi, parcări și un drum

Local

Donații de la privați pentru Primăria Iași: o clădire de 1.500 mp, spații verzi, parcări și un drum

Consilierii locali vor aproba în ultima ședință din acest an două preluări de bunuri de la companii private. În primul caz, este vorba despre un centru de dializă din curtea Spitalului „C.I. Parhon”, iar în celălalt este vorba despre amenajări făcute de un dezvoltator imobiliar, amenajări aferente unui ansamblu rezidențial construit de acesta.

Centrul de dializă a fost ridicat de Compania „Fresenius Nephrocare” România SRL în baza unui parteneriat cu Primăria şi Spitalul „Parhon” încheiat în anul 2005. În acest sens a fost semnat un contract între părţi care prevedea construirea centrului pe teren public şi, ulterior, construcţia să revină în proprietatea Municipiului Iaşi după încetarea acordului. Astfel, „Fresenius” a eliberat spaţiul încă din februarie 2021 şi şi-a mutat activităţile specifice într-un sediu nou, care să acomodeze nevoile de creştere ale societăţii, aşa cum se precizează şi într-o adresă a companiei către Primărie.

Clădirea are o amprentă la sol de 572 mp şi o suprafaţă construită de 1.503 mp, fiind dată în folosință în anul 2009 – la acel moment, prin autorizația de construire, investiția era estimată la circa 4 milioane lei. Imobilul are un regim de înălțime cu demisol, parter și un etaj.

Cealaltă donaţie cuprinde terenuri amenajate ca spaţii verzi (1.045 mp), locuri de parcare (34 mp) şi un drum de 1.689 mp, amplasate pe strada Spital Paşcanu 2B. Donaţia este făcută de către compania Antrepriza „Ideal Casa” SRL care a investit aproape 500.000 lei în aceste amenajări aferente unui complex imobiliar din zonă.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top