Connect with us

Proiectul cu 45 de vile, din zona Cârlig, va ajunge la votul final în Consiliul Local

Ansamblul este propus la capătul acestui drum de pietriș

Investiții private

Proiectul cu 45 de vile, din zona Cârlig, va ajunge la votul final în Consiliul Local

Un proiect despre care APIX.ro a scris în premieră va ajunge la votul final pentru aprobare în Consiliul Local (CL): 45 de vile, cu un regim de până la 2 etaje, ar urma să fie construite în zona Cârlig – Popricani, potrivit documentației urbanistice propuse de investitori (două persoane fizice).

Beneficiarii au la dispoziție circa 3,8 hectare, iar locuințele individuale vor fi construite pe 2,9 hectare, în timp ce pe restul suprafeței vor fi amenajate căi de acces.

Zona în care se află terenul – click pe imagine pentru a o mări

„Accesul la teren este realizat, în prezent, prin intermediul unui drum de pietriș care face legătură dintre amplasament și drumul european (bld. C.A. Rosetti). „În vederea realizării unei circulații rutiere mai bune, prezenta documentația prevede ca strada de acces să fie modernizată prin modificarea profilului și a îmbrăcăminții (stradă cu profil de 10 m, cu un carosabil de 7 m și trotuar de 1,5 m). În prezent, drumul de pietriș are aproximativ 6 m lățime, fără trotuar. Se propune retragerea împrejmuirii pentru a se putea crea strada cu profil de 10 m descrisă anterior”, se arată în proiectul urbanistic.

Amplasarea celor 45 de vile

În prezent, proiectul de hotărâre este în faza de consultare publică – până pe 23 octombrie, cei interesați vor putea să trimită observații sau sesizări. Ulterior, proiectul va ajunge la masa consilierilor locali care vor decide dacă investiție este oportună sau nu. Abia după acest vot, beneficiarii vor putea solicita emiterea autorizației de construire.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top