Connect with us

Iașul se extinde spre Popricani: centru de servicii (loisir, horeca) cu 12 etaje pe C.A. Rosetti

Anterior, terenul a aparținut latifundiarului Ioan Zapodeanu

Investiții private

Iașul se extinde spre Popricani: centru de servicii (loisir, horeca) cu 12 etaje pe C.A. Rosetti

O firmă cu activități de consultanță în tehnologia informației a preluat proiectul pentru construirea unui centru de servicii în zona C.A. Rosetti, la limita administrativă dintre Iași și Popricani. Funcțiunea propusă de investitor vizează servicii de interes general: horeca, loisir, servicii, comerț.

Terenul deținut de societatea A&S Development are o suprafață de 4.200 mp, iar propunerea urbanistică vizează amenajarea unei clădiri cu două niveluri în subsol, demisol, parter și 12 etaje. Zona este una acum neamenajată, iar în proximitate nu există construcții, dar, la circa 300 metri, spre Iași, este propus un ansamblu de blocuri cu 350 de locuințe.

Amplasamentul terenului așa cum este suprafața localizată în proiectul de PUZ

„Prin amplasarea într-o astfel de zonă a unor funcţiuni mixte, se disting în primul rând necesităţile ce ţin de dotarea edilitară minimă, necesare unei astfel de zone ce se doreşte a se dezvolta în viitor. Oportunitatea principală o reprezintă prezenţa amplasamentului în vecinătatea unei căi de circulaţie de trafic major, a dotărilor edilitare precum şi situarea amplasamentului adiacent unei zone în continuă dezvoltare.În acest spaţiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcţiuni ce pot da o dinamică a spaţiului vizual perceput de-a lungul bulevardului C. A. Rosetti”, se precizează în proiectul de PUZ.

Potrivit propunerii urbanistice, construcțiile vor ocupa aproape 1.700 mp, circulațiile pietonale, auto și platforme circa 1.500 mp, iar spațiile verzi 1.000 mp.

Planșa urbanistică – lipit de turnul de 12 etaje va fi și un fond construit cu regim mic (1 etaj)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top