Connect with us

Jumbo amână deschiderea magazinului de la Iași pentru anul 2023/Anul acesta va fi construit doar cel de la Sibiu

Investiții private

Jumbo amână deschiderea magazinului de la Iași pentru anul 2023/Anul acesta va fi construit doar cel de la Sibiu

Retailerul grec de jucării Jumbo și-a revizuit planurile de extindere în România și va deschide un singur hipermarket pe piața locală în acest an, în contextul în care se confruntă cu condiții de piață dificile, inclusiv pe fondul problemelor de aprovizionare și al inflației ridicate, care afectează cererea, scrie Profit.ro.

Potrivit sursei citate, dintre cele două magazine programate a fi construite în anul 2022, Jumbo a decis să-l amenajeze pe cel de la Sibiu, iar pe cel de la Iași l-a amânat pentru anul 2023. Amânarea construirii poate veni și în contextul în care, până acum, nu a fost încă obținută autorizația de construire.

Proiectul este în procesul de autorizare la nivelul Primăriei, demersurile fiind începute acum aproape doi ani. Terenul aparține unei firme a omului de afaceri Bogdan Gheorghiu care urmează să predea suprafața cu tot autorizația de construire către retailer. Între această firmă și Jumbo există încheiat un ante-contract de vânzare-cumpărare din anul 2020. Schimbarea strategiei vine doar la o lună după ce fusese confirmat faptul că ar urma anul acesta să înceapă lucrările și la magazinul Jumbo de la Iași.

În această zonă este propus la Iași unul dintre cele mai mari magazine Jumbo din țară: 16.000 mp, în condițiile în care suprafața desfășurată medie a unui astfel de magazin deste de 9.000 mp

“În pofida rezultatelor remarcabile din 2021 și a ratei de creștere a cifrei de afaceri în primul trimestru din 2022, provocările și incertitudinile pentru noul an rămân. Nu există niciun indiciu clar de îmbunătățire în ceea ce privește lanțul de aprovizionare, în timp ce costul transportului de marfă rămâne la niveluri prohibitive. În plus, nu există o tendință clară la nivelul cererii, deoarece aceasta continuă să fie afectată de focare de epidemii (de Covid-19, n.r.), în principal în lunile de iarnă, și de presiunile inflaționiste”, este mesajul companiei, citat de Profit.ro.

Zona în care va fi construit magazinul Jumbo va suferi modificări urbanistice importante în următorii ani: Prime Kapital a început deja lucrările la proiectul Silk District, iar Evergent Investments a obținut, recent, undă verde de la plenul Consiliului Local pentru proiectul Everland pe un teren din imediata vecinătate.

În luna iunie 2021, Jumbo a lansat o campanie de recrutare de personal la Iași, după cum APIX.ro a scris la vremea respectivă. În prezent, Jumbo operează 81 de magazine: 52 în Grecia, 5 în Cipru, 9 în Bulgaria și 15 în România.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top