Connect with us

Zapodeanu, încă un PUZ în Șorogari: centru de agrement sportiv

Terenul din Zapodeanu din Șorogari are deschidere la DN24

Investiții private

Zapodeanu, încă un PUZ în Șorogari: centru de agrement sportiv

Latifundiarul Ioan Zapodeanu, unul dintre cei mai mari proprietari de teren din zona Moara de Vânt și Șorogari, a început demersurile pentru aprobarea unui nou plan urbanistic zonal. Omul de afaceri vrea să construiască un centru de agrement sportiv cu terenuri de tenis acoperite și descoperite.

Zapodeanu are la dispoziție, potrivit informațiilor APIX, o suprafață de peste 4.000 mp, la „granița” dintre Iași și Popricani, cu deschidere la C.A.Rosetti.

Amplasamentul investiției:

Deocamdată, detalii despre proiect nu sunt accesibile întrucât Primăria a emis abia un certificat de urbanism, document ce stabilește necesitatea întocmirii unui plan urbanistic zonal. Amplasamentul lui Zapodeanu se află la câteva sute de metri de un proiect pe care îl pregătește dezvoltatorul Cristin Zămosteanu (citește detalii).

La acest moment nu se disponibilă planșa de reglementări urbanistice, având în vedere faza incipientă a proiectului propus de către Zapodeanu. APIX a studiat zona în noul Plan Urbanistic General (PUG) pentru a ne face o idee despre ce indicatori urbanistici ar putea propune latifundiarul. Dacă noul PUG ar fi fost în vigoare, Zapodeanu ar fi avut dificultăți în a-și aproba proiectul. Zona de construire este una cu restricții de construire.

Culoare verzi de protecție (cursuri de apă, infrastructură tehnică, ameliorarea microclimatului, protecție sanitară etc.)”, se arată în noul PUG.

Însă, având în vedere că PUG-ul va fi actualizat în decembrie 2018 – acesta fiind un termen optimist, Zapodeanu are toate șansele ca proiectul său să fie aprobat în acest an, în baza prevederilor PUG-ului din 1997.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top