Connect with us

O nouă investiție marca Zămosteanu: centru de loisir și sport pe Șorogari

Terenul lui Zămosteanu: vedere dinspre C.A. Rosetti

Investiții private

O nouă investiție marca Zămosteanu: centru de loisir și sport pe Șorogari

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu va investi într-un centru de loisir și sport în zona Șorogari, la „granița” cu platoul Moara de Vânt. În acest sens, dezvoltatorul imobiliar a realizat deja un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care a intrat în procesul de autorizare la nivelul municipalității. Intenția lui Zămosteanu este să amenajeze, pe o suprafață totală de 15.800 mp, „un centru de losiri și sport în spații acoperite și descoperite, restaurant, spații administrative, comerț și cazare”.

Amplasamentul investiției (Google Earh, prelucrare Apix.ro)

Terenul este deținut de către firma SC Servrom SRL, companie prin care Zămosteanu derulează afaceri ce țin activități ale centrelor de fitness. Potrivit proiectului de PUZ, suprafața a fost achiziționată în mai 2017, iar, o lună mai târziu, omul de afaceri obținea deja un certificat de urbanism care a stabilit necesitatea realizării unui PUZ.

Planul omului de afaceri prevede construirea unui centru care să aibă șase etaje, la o înălțime maximă de 28 metri. Procentul de ocupare a terenului ajunge la 60%, iar coeficientul de utilizare la 2,5 (raportul dintre suprafață construită și parcelă). Din datele făcute publice de către Primărie cu referire la investiția privată nu rezultă câte clădiri vrea să construiască Zămosteanu. În schimb, suprafața maximă care va fi ocupată de către construcții ajunge la 9.480 mp, circulațiile carosabile și pietonale la 2.370 mp, iar spațiile verzi la 3.950 mp.

Planșa de reglementări urbanistice aferentă proiectului:

Omul de afaceri va putea construi centrul de loisir doar după ce Consiliul Local va aproba planul urbanistic zonal al investiției și, ulterior, va obține autorizația de construire. Terenul lui Zămosteanu se află la circa 2,2 km de viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgență, iar principalul avantaj al suprafeței constă în faptul că are deschidere la bdul. C.A. Rosetti.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top