Connect with us

Hotel Unirea va ridica un bloc-turn de locuințe în spate la TUIAȘI

Terenul este ocupat de o clădire care va fi demolată

Investiții private

Hotel Unirea va ridica un bloc-turn de locuințe în spate la TUIAȘI

Un nou bloc de locuinţe cu 10 etaje va fi construit în zona din spatele facultăţilor tehnice. Investiţia aparţine Complexului Hotelier Unirea SA.

Municipalitatea a pu­blicat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), iar timp de 10 zile se va afla în perioada de consultare publică. Compania patronată de omul de afaceri Lucian Grecu are la dispoziţie o suprafaţă de 1.320 mp şi, potrivit proiectului de PUZ, intenţia este de a construi un bloc de locuinţe cu 10 etaje la un regim maxim de 35 metri. Procentul de ocupare a terenului este de 50%.

Amplasamentul investiției

„Asigurarea locurilor de parcare se va face atât la sol, cât şi în subsolurile construcţiei propuse. Accesul auto şi pietonal la amplasament se va face din str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron“, se arată în document.

Conform sursei citate, vor fi amenajate 76 de locuri de parcare, 32 la nivelul parterului, iar 44 în subsol (imobilul va avea două niveluri subterane).

Amprenta la sol a blocului va fi de aproape 620 mp, în timp ce circa 380 mp vor fi alei şi carosabil, iar restul reprezintă suprafaţă de teren cu spaţii verzi.

La începutul acestui an, omul de afaceri Lucian Grecu declara că investiţia va ajunge la aproximativ 4 milioane euro.

La acel moment, patronul hotelului Unirea lua în calcul şi ideea construirii unui cămin pentru studenţi, dar, aşa cum a precizat atunci, costurile de implementare ar fi fost mai mari.

Planșa de reglementări urbanistice

Omul de afa­ceri va putea obţine autorizaţia de construire după ce planul urbanistic zonal va fi supus aprobării Consiliului Local.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top