Connect with us

Bloc de 10 etaje pe str. Sălciilor, într-o zonă cu regim mic de înălțime

Pe teren se află trei construcții care vor fi demolate

Investiții private

Bloc de 10 etaje pe str. Sălciilor, într-o zonă cu regim mic de înălțime

Unul dintre cei mai vogă dezvoltatori imobiliari are în plan construcția un bloc cu 10 etaje într-o zonă în care se află în special clădiri cu regim mic de înălțime. Este vorba despre str. Sălciilor nr. 40, pe un teren de 1.512 mp. În imediata vecinătate se află blocuri cu patru etaje și vile cu maximum un etaj și mansardă (mai jos puteți consulta planșa de reglementări urbanistice). În linie dreaptă, amplasamentul se află la circa 350 metri de Mănăstirea Galata (spre vest). Pe amplasament se află trei construcții, care vor demolate.

Amplasamentul pe care se dorește edificarea blocului:

Investitorul este nimeni altul decât omul de afaceri Cristin Zămosteanu prin firma M.CHIM. Deocamdată, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) se află în perioada de consultare publică. Regimul de înălțime propus de dezvoltator ajunge la 35 metri pentru un imobil cu subsol, parter și 10 etaje. În ceea ce privește coeficientul de utilizare a terenului, acesta este de 4, astfel că, ținând cont de suprafața parcelei, rezultă că suprafața construită ajunge la peste 6.000 mp. La o medie de 50 mp/apartament ar rezulta circa 100 de apartamente – de precizat că lipit de blocul de 10 etaje, Zămosteanu propune și unul de patru etaje. În proiectul publicat de către municipalitate nu se precizează numărul de locuri de parcare care vor fi amenajate.

Planșa de reglementări urbanistice:

Proiectul a fost publicat la sfârșitul lunii august, dar, deocamdată, municipalitatea nu a publicat un raport cu privire la perioada de consultare publică.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top