Connect with us

FOTO Zămosteanu începe un nou ansamblu rezidențial în Rosetti: 350 de apartamente

Investiții private

FOTO Zămosteanu începe un nou ansamblu rezidențial în Rosetti: 350 de apartamente

Firma Servrom, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, pregătește un nou ansamblu rezidențial în zona C.A. Rosetti, pe un teren unde, inițial, era propus construirea unui centru de loisir, conform unei decizii a Consiliului Local din anul 2018.

Noul proiect al lui Zămosteanu constă în amenajarea a aproape 350 de apartamente în blocuri cu 6 etaje, conform informațiilor APIX.ro. Complexul ar urma să beneficieze de circa 360 de locuri de parcare într-un parcaj subteran (2 niveluri).

Randare a proiectului (sursa foto: site de prezentare proiect)

Ansamblul va avea dotări precum: piscine (una exterioară și două interioare), centru SPA, sală de fitness, pistă de alergat, parcări biciclete, o zonă de promenadă și locuri de joacă pentru copii.

O nouă definiție a luxului în Iași”, spune dezvoltatorul pe un site de prezentare a proiectului.

Terenul cu o suprafață de aproape 16.000 mp a făcut obiectul unei hotărâri de Consiliu Local în mai 2018. Potrivit deciziei CL, principalul scop al Planului Urbanistic Zonal (PUZ) viza construirea unui centru de loisir cu trei clădiri cu un regim de până la 6 etaje, dar și cu cinci niveluri în subteran. În PUZ-ul aprobat, funcțiuni de locuire sunt admise, dar cu condiționări: doar locuințe de serviciu.

Din informațiile APIX.ro, Servrom a început demersurile pentru actualizarea planului urbanistic în februarie 2021, când a fost eliberat „un certificat de urbanism pentru construire ansamblu imobile cu funcțiuni mixte, parcare subterană și supraterană confomr PUZ aprobat cu HCL 224/2018”. Rămâne de văzut în ce condiții va putea obține omul de afaceri autorizația de construire pentru blocuri de locuințe având în vedere condiționalitățile din planul urbanistic deja aprobat.

Amplasamentul se află la circa 2,2 km de zona unde va fi construit Spitalul Regional de Urgență, iar terenul are acces direct la bd. C. A. Rosetti.

Amplasamentul investiției

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top