Connect with us

Proiectul major de la ASAM, pe cale de a fi aprobat: zeci de clădiri cu 9 și 12 etaje pe 4,2 ha

Investiții private

Proiectul major de la ASAM, pe cale de a fi aprobat: zeci de clădiri cu 9 și 12 etaje pe 4,2 ha

Investiția majoră propusă pentru zona ASAM, din str. Aurel Vlaicu, care constă în blocuri cu 9 și 12 etaje, va fi supusă dezbaterii plenului Consiliului Local (CL): beneficiarii au la dispoziție un teren cu o suprafață de 4,2 hectare.

Proiectul urbanistic este propus de soții Tereza și Ioan Prisecaru, fiind derulat prin intermediul a trei firme controlate de aceștia: ASAM, Imperia Development și Auto Plus Repair. Zona Aurel Vlaicu trece printr-o reconfigurare urbanistică din temelii, iar principalele funcțiuni ale noilor clădiri sunt locuințe colective și spații de birouri.

Terenul de 4,2 ha este evidențiat cu verde. În imediata vecinătate sunt în construire sau în pregătire alte proiecte

În anii 70, pe acest teren au fost amenajate 29 de construcții cu funcțiuni industriale și conexe activității industriale. Astfel, o întreagă zonă industrială va fi reconfigurată din temelii. „În acest spațiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcțiuni ce pot da o dinamică a spațiului vizual perceput de-a lungul străzilor Aurel Vlaicu și Aviației și completarea zonei cu spații verzi, aranjamente peisagistice, mobilier urban. Din punct de vedere urbanistic și arhitectural, zona va fi îmbunătățită prin ameliorarea aspectului urban, care are în prezent un caracter predominant industrial abandonat”, se precizează în proiectul de PUZ consultat de Apix.ro.

Vor fi construite cel puțin 30 de tronsoane de bloc (cuplate)

Zona de locuințe colective este propusă în cadrul unei unități teritoriale de referință (UTR) care are o suprafață de 40.043 mp. Blocurile cu 9 etaje vor ocupa peste 12.000 mp din acest teren, în timp ce circulațiile vor fi pe 16.000 mp, iar spațiile verzi pe 12.000 mp.

Pe alți 2.500 mp vor fi funcțiuni complementare celei de locuire – zonă de servicii, birouri și sedii de firme, pe această parcelă fiind propuse clădiri cu 12 etaje. „Parcarea va fi amenajată atât la suprafața terenului, cât și în subsol în sistem simplu sau multiparking”, se precizează în proiectul de PUZ, fără a fi detaliat numărul de locuri de parcare – acestea vor fi stabilite în faza depunerii dosarului pentru obținerea autorizației de construire.

Planșa urbanistică

Așa cum Apix.ro a mai scris, în zona Aurel Vlaicu sunt numeroase proiecte imobiliare care vor reconfigura zona din temelii:

  • proiectul din Aurel Vlaicu 87, pe 5,6 ha: 24 imobile cu 1.000 de apartamente (Phoenix Trend, citește detalii)
  • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
  • proiectul Radan Construct – un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje (citește detalii)
  • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
  • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
  • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top