Connect with us

Trei proiecte, pe cale de a fi aprobate: hotel cu 15 etaje lângă Silk, zeci de blocuri (12 etaje) în Aurel Vlaicu și peste 1.000 de apartamente în Copou

Investiții private

Trei proiecte, pe cale de a fi aprobate: hotel cu 15 etaje lângă Silk, zeci de blocuri (12 etaje) în Aurel Vlaicu și peste 1.000 de apartamente în Copou

Trei proiecte urbanistice, despre care APIX.ro a scris în trecut și a oferit informații în premieră, sunt pe cale de a fi supuse aprobării în plenul Consiliului Local (CL). Cel mai probabil, deciziile în CL vor fi adoptate până la finalul toamnei, ceea ce creează premisele ca, în primăvara anului 2023, să înceapă lucrări.

Proiectele au fost publicate pe site-ul Primăriei, iar în cazul fiecărei inițiative a avut loc deja o dezbatere publică. Două dintre proiecte vizează investiții de amploare în sectorul rezidențial, iar celălalt proiect constă în ridicarea unui hotel vizavi de complexul Silk District.

APIX.ro prezintă pe scurt cele trei proiecte, iar pentru mai multe detalii puteți accesa linkul aferent:

Amplasamentul proiectului Fiald: într-o zonă în plină dezvoltare (vezi AICI randări ale investiției)
  • Zeci de blocuri în Aurel Vlaicu, zona ASAM. În proiect sunt implicați soții Tereza și Ioan Prisecaru. Beneficiarii din acte sunt trei companii – Imperia Development, ASAM și Auto Repair Plus SRL. Terenul are o suprafață de 4,2 ha și prevede 30 de tronsoane cuplate de bloc (9 etaje) și cel puțin alte 10 corpuri într-o zonă de birouri, sedii firme, servicii și comerț (12 etaje).
Terenul ASAM este evidențiat cu culoare verde
  • Un hotel cu 15 etaje, vizavi de Silk District. Proiectul aparține firmei Hotel Orizont SRL, iar regimul de înălțime propus este cu 3 niveluri în subteran, demisol, parter, mezanin, 15 etaje și un etaj tehnic. Terenul pe care intenționează Hotel Orizont să construiască clădirea are o suprafață de peste 2.600 mp. „Apart-hotel cu funcțiuni mixte, birouri, servicii, spații comerciale și parcare subterană”, este obiectul PUZ-ului.

Primăria a publicat din nou proiectele de PUZ în condițiile în care există mai multe cereri pentru autorizare, depuse de fiecare beneficiar în parte, și, de asemenea, au avut loc deja consultări publice. Când au fost depuse cererile:

  • Fiald Imobiliare – șase cereri în 2021 (martie, septembrie și decembrie) și în 2022 (februarie, iulie și august)
  • ASAM – două cereri în 2020 (noiembrie) și 2022 (mai)
  • Hotel Orizont – două cereri în 2022 (martie și august)

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top