Connect with us

Proiectul ASAM, cu zeci de blocuri de până la 12 etaje, este pe cale de a fi aprobat

Investiții private

Proiectul ASAM, cu zeci de blocuri de până la 12 etaje, este pe cale de a fi aprobat

Primăria Iași a publicat raportul de informare care consemnează finalul etapei de consultare publică în cazul proiectului major de investiții din str. Aurel Vlaicu 77, beneficiarii fiind trei companii, printre care și ASAM a soților Tereza și Ioan Prisecaru.

Celelalte două companii sunt Imperia Development, al cărui beneficiar real, conform Ministerului de Finanțe, este Tereza Prisecaru și Auto Repair Plus SRL, unul dintre asociați al acestei companii fiind Ioan Prisecaru (24%). Odată emis raportul de informare, proiectul a îndeplinit unul dintre ultimii pași pentru supunerea spre aprobare în plenul Consiliul Local (CL). Astfel, sunt create premisele dezbaterii proiectului de către consilieri cel târziu într-o ședință din primăvară. Ulterior, va putea fi emisă autorizația de construire.

Proiectul va fi implementat pe terenul evidențiat cu culoare verde

APIX.ro a scris despre acest proiect, în premieră, în primăvara anului 2021. Proiectul va fi implementat e un teren în suprafață totală de peste 4,2 hectare, amplasamentul fiind împărțit în două unități teritoriale de referință:

 • zona de locuințe colective va fi constituită din blocuri cu subsol, demisol, parter și 9 etaje. În total, 30 de tronsoane de bloc (cuplate) amplasate în centrul amplasamentului
 • zona de birouri, sedii firme, servicii și comerț va fi constituit din imobile cu demisol, parter și 12 etaje. În total, cel puțin 10 imobile (cuplate) amplasate pe latura sudică și sud-estică a terenului

În cadrul proiectului sunt admise funcțiuni precum:

 • Locuințe colective izolate, cuplate sau înșiruite
 • Birouri, servicii, comerț
 • Dotări, anexe, funcțiuni complementare funcțiunilor de mai sus
 • Utilități și amenajări aferente functiunilor sus menționate: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate

Conform bilanțului teritorial, o suprafață de peste 13.000 mp va fi ocupată de construcții, în timp ce circulațiile (auto, alei, parcări, platforme) vor ocupa circa 17.000 mp, iar spațiile verzi (cu grădini de fațadă și spații de joacă) vor ajunge la peste 12.000 mp.

Amplasarea imobilelolor – planșa urbanistică din proiectul de PUZ care a fost publicat în aprilie 2021 de către Primăria Iași

Cea mai mare parte a terenului este deținută de ASAM (6 parcele de aproape 27.000 mp), în timp ce Imperia Development are circa 7.000 mp, iar Auto Plus aproape 9.000 mp. Aceste firme sunt controlate direct (sau indirect, prin intermediul altor companii) de către soții Tereza și Ioan Prisecaru.

„Necesitățile de dezvoltare ale zonei nu impun circulații ale terenurilor cu impact major. Pentru a se asigura crearea unor incinte, parcaje, construcții, zone verzi și accesul spre acestea pot avea loc schimburi de teren, vânzări și concesionări. De asemenea se propune de-a lungul căilor de circulație interne, extinderea rețelelor de electricitate de joasă tensiune, alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, conectare la rețeaua de telefonie și iluminat public stradal. Prin aprobarea acestui Plan Urbanistic Zonal de catre Consiliul Local Iași se va creea o zonă cu funcțiuni mixte și alte funcțiuni complementare ce va avea un impact pozitiv asupra întregii comunități locale prin atragerea altor investiții viitoare în zonă precum și îmbunătățirea contribuției la bugetul local”, se arată în proiectul de PUZ.

Așa cum APIX.ro a mai scris, în zona Aurel Vlaicu sunt numeroase proiecte imobiliare care vor reconfigura zona din temelii:

 • proiectul din Aurel Vlaicu 87, pe 5,6 ha: 24 imobile cu 1.000 de apartamente (Phoenix Trend, citește detalii)
 • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
 • proiectul Radan Construct – un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje (citește detalii)
 • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
 • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
 • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)
În zonă sunt construite deja blocuri în cadrul altor proiecte

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top