Connect with us

Jumbo se extinde la Iași: Primăria a autorizat lucrările la magazinul de pe bld. Socola

În această hală va fi amenajat magazinul

Investiții private

Jumbo se extinde la Iași: Primăria a autorizat lucrările la magazinul de pe bld. Socola

Jumbo, retailerul grec de jucării și decorațiuni interioare, va deschide un hypermarket la Iași în locul unei foste hale Iasitex, în imediata vecinătate a Dedeman, din zona bld. Socola. Datele tehnice arată că hypermarketul din capitala Moldovei va fi unul dintre cele mai mari magazine pe care compania le are în România.

În medie, un magazin Jumbo are circa 9.000 mp – cel de la Iași va avea 16.000 mp. Jumbo gestionează peste 80 de magazine în Grecia, Cipru, Bulgaria și România. În țara noastră, în prezent sunt 16 hypermarketuri de acest fel.

Amplasamentul magazinului

Refuncționalizarea fostei hale a demarat încă din anul 2017, când Iasitex, unul dintre foștii proprietari, a început demersurile pentru racordarea la rețele de utilități, lucrările pentru branșamente (electric, gaze naturale și apă) fiind autorizate doi ani mai târziu. Apoi, proprietatea de 22.000 mp a fost preluată de firma Concept SRL, patronată de omul de afaceri Bogdan Gheorghiu care, ulterior, a încheiat o înțelegere cu Jumbo: odată ce este obținută autorizația de construire, Jumbo devine proprietar.

În zona de construire a noului magazin au fost amenajate alte două hypermarketuri: Dedeman și Lidl, Jumbo fiind în continuarea magazinului de materiale de construcții, spre str. Bularga. În vecinătatea nordică a acestor obiective va fi construit complexul imobiliar Everland, o investiție de aproape 100 milioane euro cu imobile de până la 20 de etaje. Investitorul acestui ansamblu (Agroland) are în proprietate calea de acces care este în continuarea str. Arapului – Jumbo are drept de servitute.

Autorizația de construire pentru magazinul Jumbo a fost emisă recent, după cum a confirmat și purtătorul de cuvânt al municipalității, Sebastian Buraga.

„În cuprinsul documentației tehnice aferente autorizației de contruire sunt prevăzute și autorizate accesuri atât din str. Bularga, cât și din bld. Socola. Astfel, a fost creat în incinta complexului un flux de circulație suplimentar, scopul urmărit fiind cel al fluidizării traficului generat de acest obiectiv”, a declarat Sebastian Buraga.

Rămâne de văzut modul în care va fi organizat accesul dinspre bld. Socola, în condițiile în care zona are deja probleme de trafic din cauza supraaglomerării circulației rutiere.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top