Connect with us

Moara de Vânt: un nou ansamblu de blocuri, la doi pași de amplasamentul Spitalului Regional

Drumurile actuale din zonă sunt de pământ

Investiții private

Moara de Vânt: un nou ansamblu de blocuri, la doi pași de amplasamentul Spitalului Regional

Primăria a publicat un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Moara de Vânt, fiind vorba despre un cumplex imobiliar cu mai multe blocuri la o distanță de mai puțin de 500 metri de amplasamentul Spitalului Regional de Urgență (SRU).

Proiectul este propus de firma Tătaru Residence SRL, o firmă de construcții cu cifra de afaceri zero în ultimii patru ani și cu un singur angajat deși obiectul de activitate constă în „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Firma este administrată de Ștefan Tătaru, care, alături de fratele său, care conduce firma Talex Imobil SRL, mai și alte afaceri imobiliare în oraș.

Cele două parcele ale terenului sunt evidențiate cu culoarea roșie

Numărul blocurilor din noul complex nu este clar: în randările și schițele atașate proiectului apar între 6 și 8 tronsoane de bloc, fiecare cu un regim de înălțime demisol, parter și 3 etaje. Suprafața totală disponibilă pentru proiect este de circa 5.300 mp, formată din două parcele legate între ele de un drum public: 4.000 mp sunt în proprietatea firmei, iar 1.300 mp aparține administratorului.

Randare – terenul aflat între cele două parcele nu aparține beneficiarului PUZ-ului

Accesul actual la amplasament se face printr-un drum de pământ, pe alocuri cu pietriș, dar, în viitor, va fi una dintre străzile de acces la SRU. Terenul este în extravilan astfel că, în mod obligatoriu, investitorul trebuie să asigure o suprafață de 30% pentru spații verzi, o astfel de obligație fiind stabilită printr-o hotărâre de consiliu local.

La capitolul parcări, în PUZ se prevede doar că numărul acestora va fi stabilit în etapa întocmirii documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire. Indicatorii urbanistici propuși permit constructorului să amenajeze peste 130 de apartamente, având în vedere că suprafața construită desfășurată maximă permisă ajunge la puțin peste 8.000 mp.

Schița urbanistică – față de randări, aici apar 8 tronsoane de bloc

După etapa de consultare publică, proiectul poate ajunge în CL în condițiile în care investiția are deja toate avizele: în ultimii doi ani, Tataru Residence SRL a depus nu mai puțin de 5 cereri pentru aprobarea proiectului imobiliar.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top