Connect with us

Tranzacția anului la Iași: un teren s-au vândut cu 8,4 milioane euro

Tranzacții

Tranzacția anului la Iași: un teren s-au vândut cu 8,4 milioane euro

Zinan Investment Group SRL își consolidează afacerile imobiliare la Iași cu o nouă achiziție: un teren de 5,6 hectare cu o sumă de 8,4 milioane euro. Amplasamentul se află pe str. Aurel Vlaicu 87, lângă platforma ASAM, iar noul proprietar beneficiază și de un plan urbanistic deja aprobat.

Potrivit hotărârii Consiliului Local 32/2019, pe cele 5,6 hectare pot fi construite 24 de blocuri cu un regim de înălțime cuprins între 7 și 12 etaje, fiind vorba despre 24 de imobile cu circa 1.000 de apartamente. Pe terenul de lângă, cel al ASAM, a fost aprobat recent un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) tot pentru blocuri cu 12 etaje.

Pe fostele platforme industriale din zona Aurel Vlaicu vor fi construite mai multe ansambluri rezidențiale – zona va deveni preponderent una de locuit

Zinan a achiziționat terenul printr-o procedură de licitație (negociere directă) cu lichidatorul judiciar al Phoenix, firmă aflată în stare de insolvență. Prețul de adjudecare a fost de 41,3 milioane lei, iar circa jumătate din bani au intrat în visteria statului, în contul datoriilor societății.

Cu noua achiziție, Zinan își extinde afacerile imobiliare de la Iași: firma, înființată în 2015, a devenit unul dintre cei importanți dezvoltatori, având în vedere achizițiile făcute în ultimii ani și planurile de investiții. Printre cele mai importante proprietăți se numără: terenul din Independenței, de la fosta Piață Dimitrov (sunt lucrări în curs pentru amenajarea unei parcări), zona Arcu, în spate la sala Voința (vor fi reluate lucrările la blocurile propuse, circa 100 de apartamente), Dacia, în fața la Dream Village (blocuri cu până la 28 etaje, în fază de autorizare), Centru, în zona din spatele Mitropoliei pe str. Uzinei (ansamblu rezidențial cu regim mediu de înălțime, în fază de autorizare) sau Vișan (blocuri în construcție).

Pe terenul din str. Aurel Vlaicu există 19 construcții cu profil industrial care vor fi demolate, având în vedere PUZ-ul aprobat de Consiliul Local. „Se vor respecta următoarele condiții: mărirea suprafeței de spațiu verde până la 15% din suprafața totală a terenului studiat, se vor crea benzi de accelerare și decelerare, includerea locurilor de parcare în subsolul clădirilor – doar un procent de 10% vor fi supraterane”, sunt câteva condiții impuse de Primărie pentru aprobarea planului urbanistic.

Harta proiectelor din zona Aurel Vlaicu – click pe imagine pentru a o mări

Zona Aurel Vlaicu se află în plin proces de reconfigurare urbanistică, în contextul în care există numeroase proiecte (în construcție sau în avizare) care presupun construirea de blocuri. Dintre acestea, amintim:

  • proiectul ASAM, recent aprobat de plenul CL: cel puțin 30 de tronsoane de bloc cu 12 etaje (citește detalii)
  • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
  • proiectul Radan Construct – un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje (citește detalii)
  • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
  • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
  • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Tranzacții

To Top