Connect with us

Proprietarul Hanului Trei Sarmale a intrat în legalitate la doi ani de la demolarea fostei construcții

reconstructie han trei sarmale
Sursă foto: Google Photos/Bogdan Nacu

Investiții private

Proprietarul Hanului Trei Sarmale a intrat în legalitate la doi ani de la demolarea fostei construcții

Firma Fio Grup Company SRL a obținut autorizația de intrare în legalitate după ce, acum doi ani, a demolat fosta construcție a Hanului Trei Sarmale, demersul stârnind unele controverse în spațiul public. Între timp, hanul a fost reconstruit.

„Intrare în legalitate, conform proces verbal de contravenție – Schimbare soluție tehnică a sistemului structural stabilită prin autorizația de construire nr. 750/2021”, este obiectul autorizației obținute de societatea amintită. Actul urbanistic eliberat inițial de Primărie prevedea reparații capitale la fosta construcție, dar, în timpul lucrărilor, beneficiarul a constatat că imobilul era într-o stare avansată de degrare.

randare han trei sarmale
Randare a proiectului – în plan depărtat este prevăzut un hotel

Hanul Trei Sarmale, odată ce lucrările vor fi finalizate, va găzdui în continuare un restaurant și va avea spații de alimentație publică, spații de birouri (la mansardă) și locuri de parcare (55). Fosta construcție era din fundații de piatră și din beton, cu pereți portanți din zidărie de cărămidă și pereți din zidărie de piatră, planșee din lemn, acoperiș tip șarpantă din lemn de rășinoase etc.

„Se realizează o structură în cadre din beton armat compusă din 3 corpuri de clădire separate între ele și față de corpul de clădire al hanului cu rosturi seismice, de dilatare și de tasare. Fundații tip radier din b.a. monolit, armante cu bare independente la partea superioară și inferioare, planșee din b.a.”, este soluția tehnică în baza căreia a fost reconstruit hanul”, se mai arată în autorizație.

Clădirea care a fost demolată în 2022 nu era monument istoric, fiind vorba despre un imobil (re)construit în anii ’70.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top