Connect with us

A fost autorizat complexul de blocuri din Rosetti: vor fi amenajate 430 de apartamente de închiriat în regim turistic

Investiții private

A fost autorizat complexul de blocuri din Rosetti: vor fi amenajate 430 de apartamente de închiriat în regim turistic

Primăria Iași a dat undă verde construirii unui complex de blocuri în bd. C.A. Rosetti, ansamblu care va cuprinde 430 de apartamente de închiriat în regim turistic, conform autorizației emise de municipalitatea ieșeană.

Complexul are trei tronsoane cu un regim de înălțime cu trei niveluri în subsol, parter și 6 etaje. Ansamblul va cuprinde 606 de locuri de parcare, majoritatea fiind în parcare subterană, și doar circa 80 de locuri vor fi amenajate la nivelul solului. Pe lângă apartamente în regim hotelier, ansamblul va dispune de facilități de loisir și sport.

randare servrom
Randare a proiectului, publicată de APIX.ro încă din anul 2021 (vezi mai multe randări)

„Se propun 430 de apartamente de închiriat în scop turistic din care 326 apartamente cu o cameră și 104 apartamente cu 2 camere”, se precizează în autorizația consultată de APIX.ro. Inițiatorul proiectului este firma Servrom SRL, societatea deținută de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Planul urbanistic zonal aferent proiectului a fost aprobat în Consiliul Local încă din anul 2018.

„Total parcare: 606 de locuri de parcare (…) din care 44 locuri pentru persoane cu handicap locomotor și 9 locuri pentru autoturisme electrice. De asemenea, se vor asigura 90 de locuri de parcare pentru motociclete și scutere, respectiv 100 de locuri pentru biciclete”, se mai precizează în autorizație.

Amplasmentul investiției

Aria construită totală este de circa 5.000 mp, iar cea desfășurată de circa 40.000 mp. Parcarea subterană și cea la nivelul solului au o arie utilă propusă de 48.000 mp.

  • „Se propune construirea unui ansamblu de imobile cu funcțiuni mixte (alcătuit din 3 tronsoane), având ca funcțiuni principale: spații de cazare de tip apartamente în regim hotelier, spații comerciale și birouri aferente acestora, centru agrement cu spații pentru loisir și sport, spații pentru alimentație publică (cafenea, bar, fast-food); funcțiuni secundare: spații destinate garării autovehiculelor (parcarea subterană și supraterană), spații exterioare amenajate (platforme, terase, grădină interioare) și funcțiuni conexe: spații tehnice destinate instalațiilor utilitare, spații cu destinație de adăpost ALA, rezervoare de incendiu și camera pompelor, spații pentru tablouri electrice, grup electrogen”, – obiectul proiectului, conform autorizației.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top