Connect with us

Ansamblul de la Veneția, cu blocuri de până la 10 etaje, va avea aproape 1.000 de apartamente

Investiții private

Ansamblul de la Veneția, cu blocuri de până la 10 etaje, va avea aproape 1.000 de apartamente

Proiectul privind construirea unui ansamblu de blocuri cu un regim de până la 10 etaje va avea un număr de 828 de apartamente, conform documentației de mediu analizate de APIX.ro. Beneficiarul are Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în plenul Consiliul Local (CL) încă din februarie 2023.

Odată ce va obține acordul de mediu, inițiatorul (Anca Condurache) va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire. Ansamblul va fi construit pe un teren cu o suprafață de aproape 20.000 mp. Potrivit documentației de mediu, complexul va fi deservit de 844 de locuri de parcare.

Amplasamentul investiției – terenul este liber de construcții și se află la 140 metri de Pădurea Ciric și la 55 m de unitatea militară

„Accesul auto si pietonal la terenul studiat se va asigura prin introducerea unui pod rutier, așa cum reiese din studiul PUG – Circulații propuse, ce urmează a conecta terminalul Aeroportului Internațional Iași cu orașul prin intermediul unei artere carosabile cu patru benzi si doua sensuri de circulatie. Acesta va crea o intersectie cu Strada Ciric si Soseaua Ciric, facilitând accesul spre aeroport”, se susține în proiect.

APIX.ro a prezentat în premieră randări cu proiectul încă din anul 2022, când proiectul era în fază incipientă de aprobare (vezi mai multe imagini)

Conform planului urbanistic zonal aprobat de plenul CL în februarie 2023, construcțiile vor ocupa 8.000 mp din teren, circulațiile peste 7.000 mp, spațiile plantate 4.300 mp. Regimul de înălțime propus pentru imobile este subsol, demisol, parter și 10 etaje. Terenul deținut de beneficiar este delimitat pe toate laturile de proprietăţi private, iar pe latura nordică și cea vestică de proprietati publice, teren deținut de Apele Romane și Pârâul Ciric.

În plan depărtat este Lacul Veneția

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top