Connect with us

FOTO Pădurea Ciric: blocuri cu 10 etaje în care vor locui peste 1.300 de locatari

Investiții private

FOTO Pădurea Ciric: blocuri cu 10 etaje în care vor locui peste 1.300 de locatari

Un nou ansamblu rezidențial este propus în vecinătatea Pădurii Ciric, într-o zonă care prezintă numeroase deficiențe, de la lipsa reglementărilor urbanistice și până la o subdimensionare a rețelei stradale. Proiectul se află într-o fază avansată de avizare, iar APIX.ro prezintă în premieră investiția propusă de mai multe persoane fizice.

„O estimare orientativă asupra mărimii proiectului redă posibilitatea dispunerii, în cazul propunerii realizate, a 500 apartamente, cărora le vor fi puse la dispoziție minim 500 de locuri de parcare. Astfel, se aproximează dispunerea a 350 de locuri de parcare supraterane și a 200 subterane. Prin aproximarea unui număr de 3 persoane pentru ocuparea unui apartament, se estimează o capacitate de 1.350 persoane în ansamblul propus”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), consultat de APIX.ro.

Terenul are o suprafață de 20.000 mp, este acum liber de construcții și se află la 140 metri de Pădurea Ciric și la 55 m de unitatea militară. Zona studiată se află amplasată ȋn nord-estul orașului, fiind delimitată pe toate laturile de proprietăţi private, iar pe latura nordică și cea vestică de proprietati publice, teren deținut de Apele Romane și Pârâul Ciric.

Accesul actual se face printr-un drum de exploatare care face legătura cu Strada Dr. Alexandrina Tănăsescu (Fundac Aurel Vlaicu) și Strada Aurel Vlaicu. În prezent, rețeaua de străzi este subdimensionată și prezintă numeroase deficiențe.

Plan de încadrare

„Accesul auto si pietonal la terenul studiat se va asigura prin introducerea unui pod rutier, așa cum reiese din studiul PUG – Circulații propuse, ce urmează a conecta terminalul Aeroportului Internațional Iași cu orașul prin intermediul unei artere carosabile cu patru benzi si doua sensuri de circulatie. Acesta va crea o intersectie cu Strada Ciric si Soseaua Ciric, facilitând accesul spre aeroport”, se susține în proiect.

Potrivit bilanțului teritorial, construcțiile vor ocupa 8.000 mp din teren, circulațiile peste 7.000 mp, spațiile plantate 4.300 mp. Regimul de înălțime propus pentru imobile este subsol, demisol, parter și 10 etaje. În prezent, documentația urbanistică se află la Consiliul Județean pentru emiterea avizului unic și ulterior va putea ajunge în plenul Consiliul Local pentru avizare.

Randare a proiectului

„Spațiile plantate din propunere sunt în suprafață de 6219.91 mp, având în componență o suprafață de 4292.1 mp de plantații la nivelul solului și 1927.81 mp de terase verzi, amplasate la nivelurile superioare ale imobilelor propuse. Circulațiile pietonale sunt conectate în toate cvartalele formate de străzi prin intermediul unor suprafețe plantate tip parc amenajat, având penetrări la nivelul parterului, pe sub clădirea propusă, astfel încât să fie asigurat un parcurs în toate zonele propunerii”, se mai precizează în PUZ.

Principalele trei disfuncționalități actuale ale terenului, care ar urma să fie remediate într-un termen nedefinit, și cu aportul autorităților locale:

  • Zona nu beneficiază de reţea stradală
  • Dimensionarea necorespunzătoare a drumurilor
  • Lipsa reglementărilor terenurilor (terenuri neconstruite)

Galerie foto (sursă: PUZ)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top