Connect with us

Un restaurant și un complex hotelier vor fi construite pe malul Ciricului

Investiții private

Un restaurant și un complex hotelier vor fi construite pe malul Ciricului

Primăria Iași a pus în dezbatere publică un proiect despre care s-a mai discutat în trecut, dar asupra căruia au fost aduse unele modificări: este vorba despre amenajarea unui restaurant și un complex hotelier pe malul Ciricului.

Omul de afaceri Florin Onofrei are la dispoziție un teren de peste 5.100 mp, suprafață formată din două parcele care se află în vecinătate, dar nu și lipite una de alta. În prezent, gradul de ocupare a terenului cu diverse construcții este de 13%, respectiv: pergole, restaurant și o magazie. După implementarea proiectului, suprafața construită se va tripla.

„Construcțiile aflate pe amplasament sunt din anii 1980-1984 și se află în stare proastă, prezentând semne de degradare. Terenurile cu care se învecinează direct amplasamentul studiat sunt terenuri având folosința pădure. În zonă mai există alte construcții cu funcțiuni similare: loisir, restaurant, cazare tip hotel”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Amplasamentul investiției (cu violet)

Pe terenul din partea de sus a imaginii va fi amenajată o unitate de cazare, cu spații pentru întâlniri, cu o capacitate de 80 de persoane. Pe cealaltă suprafață, va fi construit un hotel cu spații pentru evenimente și conferințe, restaurant, cafenea și alte funcțiuni specifice. În acest caz, capacitatea de cazare va fi de 180 de persoane, iar sălile de evenimente vor putea găzdui 350 de persoane. Ambele parcele vor avea fiecare o suprafață construită de 40%, cu alei și carosabil pe 35% și spații verzi pe 25%.

În ceea ce privește regimul de înălțime, acesta a fost stabilit la maximum subsol/demisol, parter, 3 etaje și mansardă, respectiv o înălțime maximă de 21 metri. Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei pe 2 noiembrie.

Planșa urbanistică a proiectului – după cum se poate pe terenul cu o suprafață mai mare vor fi corpuri de clădiri cu un regim de înălțime diferit

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top