Connect with us

Galata: 10 blocuri cu sute de apartamente, în zona viitorului Kaufland

Zona de construire, în plan depărtat. FOTO: Radu MEȘNIȚĂ

Investiții private

Galata: 10 blocuri cu sute de apartamente, în zona viitorului Kaufland

Omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu, unul dintre cei mai mari proprietari de teren din zona Galata, are în avizare, prin intermediul a patru firme pe care controlează, un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în apropiere de șos. Iași – Voinești și de zona viitorului supermarket Kaufland.

Proiectul de PUZ a fost inițiat de firmele Miroslava Development 1, 2, 3 și 4, iar terenul are o suprafață de aproape 14.000 mp. Proiectul prevede locuințe mari și medii în ansambluri cu un regim de înălțime subsol, parter și 3 sau 5 etaje.

Terenul are deschidere la str. George Mărgărit care, mai departe, face legătura cu șos. Iași – Voinești și cu zona viitorului supermarket Kaufland (partea de sus a imaginii – dreapta)

Potrivit documentației, aria desfășurată maximă ajunge la aproape 20.000 mp, fiind estimate circa 260 apartamente cu o suprafață maximă de 75 metri. În realitate, cel mai probabil, numărul de locuințe va fi mai mare.

Plașa urbanistică – cum vor fi amplasate cele 10 blocuri de locuințe

„Zona studiată beneficiază de acces pietonal și carosabil din șos. Iași – Voinești (DJ 248) prin intermediul str. George Mărgărit (DC 1823), limita vestică a amplasamentului. Pe lângă accesul din DJ 248, în documentația PUZ este prevăzută și o legătură carosabilă (pe limita vestică a amplasamentului) care poate genera o legătură cu șos. Nicolina (prin intermediul drumurilor existente în zonă). Din punct de vedere al circulației se constată disfuncționalități legate de poluarea sonoră și a aerului cu noxe din cauza traficului rutier intens de pe șos. Iași – Voinești”, se precizează în documentația supusă consultării publice.

Proiectul propus de firmele lui Siminiceanu, om de afaceri ieșean stabilit la București dar cu majore interese imobiliare în Capitala Moldovei, va fi dezbătut la sediul Primăriei pe 3 noiembrie, asta în cazul în care vor exista persoane interesate.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top