Connect with us

Bucium: Nou ansamblu de locuințe cu 10 tronsoane de bloc

Investiții private

Bucium: Nou ansamblu de locuințe cu 10 tronsoane de bloc

Un nou ansamblu de locuințe colective este propus în zona Bucium, cu acces principal dinspre str. Trei Fântâni, pe un teren cu o suprafață de circa 2.700 mp.

Proiectul a fost inițiat de către firma Ekosse Group SRL, societate înființată în anul 2019 pentru dezvoltări imobiliare. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost întocmit în august 2020, dar abia acum a devenit public, odată cu organizarea de către Primărie, pe 2 noiembrie, la sediul instituției, a unei dezbateri publice.

În prezent, pe teren nu se află construcții. Potrivit planșei urbanistice, se propune construirea a trei imobile, cu un total de 10 tronsoane, cu un regim mic de înălțime: 1, 2 sau 3 etaje.

Amplasamentul investiției (sursa: PUZ publicat de Primăria Iași)

„Accesul auto și pietonal la parcela studiată se vor asigura prin modernizarea căii de acces str. Gr. T. Popa. Calea de acces necesită lucrări de modernizare, realizarea unui sistem de iluminat public și amenajarea trotuarelor pentru circulația pietonală”, se precizează în proiectul de PUZ. Respectiva stradă face legătura cu str. Trei Fântâni.

În apropierea amplasamentului sunt construite tot ansambluri de locuințe. Noile imobile ar urma să aibă circa 40 de apartamente, în zonă urmând a fi amenajat cel puțin un loc de parcare/apartament.

Planșa de reglementări urbanistice

Tronsoanele de bloc vor ocupa 36% din suprafața totală a terenului, circulațiile auto și pietonale – 17%, iar restul pe restul suprafeței vor fi spații plantate (42%), parcaje și platforme pentru deșeuri.

Regimul maxim de înălțime va fi subsol, parter, 2 etaje și un al treilea etaj retras, corespunzător unei înălțimi maxime de 14 metri, se mai arată în PUZ.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top