Connect with us

Undă verde pentru construirea a zeci de vile pe malul Lacului Aroneanu

Investiții private

Undă verde pentru construirea a zeci de vile pe malul Lacului Aroneanu

Consiliul Local (CL) a dat undă verde pentru construirea a 40 de vile pe malul Lacului Aroneanu, planul urbanistic zonal (PUZ) reglementând o zonă de 20.000 mp. Proiectul aparține latifundiarului Ioan Zapodeanu, cunoscut pentru faptul că, după ce obține avizări de investiții, el scoate la vânzare terenurile.

Odată ce va fi publicată hotărârea CL, Zapodeanu va putea solicita autorizația de construire. Vilele sunt prevăzute cu un regim de înălțime mic – demisol, parter și un etaj. Având în vedere suprafața deținută de Zapodeanu rezultă un teren de circa 500 metri/vilă, cu precizarea că unele dintre locuințe sunt cuplate.

Amplasamentul investiției

Potrivit proiectului de PUZ, în bilanțul teritorial se arată că vilele ar urma să ocupe aproape 6.000 mp de teren (30% din totalul suprafeței), parcajele auto peste 1.000 mp (84 de locuri), circulațiile auto și pietonale peste 3.000 mp, iar spațiile verzi aproape 10.000 mp.

Schița urbanistică

Ioan Zapodeanu este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Iași. Principalele zone de interes pentru latifundiar sunt Moara de Vânt și Copou (zona Al. Sadoveanu – Viticultori). În aceste zone, Zapodeanu a obținut aviz pentru numeroase PUZ-uri și, ulterior, a vândut terenurile către diverși investitori.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top