Connect with us

FOTO Un nou ansamblu rezidențial în cea mai dinamică zonă de dezvoltare imobiliară din Iași

Randare a proiectului din Viticultori

Investiții private

FOTO Un nou ansamblu rezidențial în cea mai dinamică zonă de dezvoltare imobiliară din Iași

Un nou proiect imobiliar va fi implementat în zona Viticultori, pe un teren de peste 15.000 mp situat în zona din spatele Colegiului Agricol. Investiția are deja toate avizele necesare, iar, cel mai probabil, anul acesta va fi eliberată autorizația de construire.

Investitorul este Diamond Developers Grup SRL, firmă de dezvoltare imobiliară, dar care nu figurează în evidențele Primăriei cu alte proiecte urbanistice. În 2020, societatea a cumpărat terenul cu 1,3 milioane euro de la latifundiarul Ioan Zapodeanu, om de afaceri care, anterior, a beneficiat de două hotărâri de Consiliu Local pentru reglementarea urbanistică a zonei: terenul a fost dezmembrat dintr-o suprafață mai mare (circa 50.000 mp).

Acesta este terenul pe care va fi construit noul ansamblu imobiliar

„În total complexul va dispune de 381 apartamente dintre care 129 apartamente cu o cameră, 187 apartamente cu 2 camere, 62 de apartamente cu 3 camere și 3 cu 4 camere. La nivelul terenului se vor amenaja un număr de 6 de locuri de parcare, iar la nivelul subsolulurilor se vor asigura 460 locuri de parcare (270 locuri de parcare + 190 parcari tip smart ‘2x’), ansamblul beneficiind de un număr total de 466 locuri de parcare”, se precizează în documentația urbanistică, consultată de APIX.ro.

Randare a proiectului (sursa: proiect de PUZ)

Suprafața totală a terenului este de 15.379 mp, iar pe amplasament vor fi construite 7 corpuri de clădire cu destinația de locuințe colective. Regimul de înălțime va fi cuprins între 3 și 6 etaje, toate corpurile având și un nivel în subteran. La două dintre corpuri vor fi amenajate spații comerciale la parter.

Accesul auto la amplasament se va face prin str. Prof. Antonin Ciolan (stradă aflată pe latura sud-vestică a terenului), o arteră de circulație care face legătura între str. Viticultori și str. Dealul Zorilor. Traficul va fi descărcat prin Viticultori în Aleea Mihail Sadoveanu.

Traficul atras va fi de maxim 39 de autovehicule pe oră”, se precizează în proiectul de PUZ.

În zona din spatele terenului se construiește masiv: imobilele care se văd fac parte dintr-un complex cu peste 1.000 de apartamente

Întreaga zonă este în plină dezvoltare cu numeroase proiecte în execuție sau în pregătire, așa cum APIX.ro a relatat anterior. Unele estimări arată că, într-un orizont de 2-3 ani, vor fi date în folosință peste 5.000 de apartamente, iar numărul acestora s-ar putea dubla până în 2030.

„S-au proiectat accese carosabile de incintă conform P.U.Z. aprobat, cu lăţimea totală a părţilor carosabile de 7,00 m, cu circulaţie în ambele sensuri, cu o bandă de circulaţie pe sens şi trotuare pentru circulaţie pietonală cu lăţimea de 1,50 m dispuse de cel puţin o parte a carosabilului, acestea se vor racorda la Strada Prof. Antonin Ciolan cu arce de cerc cu raze de 3,50 m. Pentru accesul la subsoluri s-au prevăzut rampe dreapte cu dublu sens, cu lăţimea de 5,50 m, având panta de 18,00 %, respectiv 5,00 % pe primii 4,00 m, şi vor asigura accesul către locurile de parcare proiectate. Accesele carosabile de incintă în subsoluri au lăţimi variabile între 5,00 m şi 6,15 m şi circulaţie predominantă în sens unic”, este detaliat în PUZ modul în care va fi organizat traficul în incinta amplasamentului.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top