Connect with us

Prime Kapital va finaliza anul viitor peste 20.000 mp de birouri Clasa A, în cadrul Silk District

Articol susținut de Prime Kapital

Investiții private

Prime Kapital va finaliza anul viitor peste 20.000 mp de birouri Clasa A, în cadrul Silk District

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator real estate integrat, a demarat lucrările pentru Faza 1 de Birouri Clasa A, cu certificare BREEAM Outstanding, parte a proiectului de regenerare urbană Silk District, din Iași.

Astfel, Prime Kapital va finaliza, în 2023, în prima fază a construcției, 20.745 metri pătrați de birouri Clasa A. În prezent pe piața din Iași mai există doar două clădiri de birouri Clasa A, a căror suprafață totală ajunge la 24.500 metri pătrați, piața fiind dominată de clădiri Clasele B sau C.

Dezvoltat de Prime Kapital ca prima dezvoltare „mixed-use” din Iași a companiei, Silk District este situat pe Calea Chișinăului, la doar 15 minute de mers pe jos de centrele universitare. Dispunând de o suprafață totală de 104.395 de metri pătrați de spațiu de birouri clasificate Clasa A, componenta office a proiectului Silk District oferă o suită completă de facilități, infrastructură de ultimă oră și acces facil la centrul orașului. Întregul proiect va avea cinci faze pentru componenta office și cinci faze pentru componenta rezidențială.

Astfel, cu o fază de birouri și două faze rezidențiale aflate în construcție, Silk District va schimba complet orizontul orașului și va marca o nouă eră pentru vechea platformă industrială. Componenta office a Silk District acoperă fiecare criteriu al unei clădiri Clasa A, dar ceea ce face proiectul cu adevărat remarcabil sunt atenția la detalii, soluțiile de parcare dedicate pentru chiriași, accesul direct la transportul public, infrastructura excelentă, dar și integrarea cu componenta rezidențială a proiectului.

Componenta office a proiectului „mixed-use” aduce pe piață cinci clădiri de birouri Clasa A, certificate BREEAM OUTSTANDING. Construcția clădirilor de birouri se va face în cinci faze, lucrările pentru Faza I, a cărei finalizare este estimată pentru septembrie 2023, fiind în plină desfășurare.

Totodată, Prime Kapital a demarat lucrările și pentru drumul de acces care va traversa proiectul, reamenajarea accesului principal, în continuarea Bulevardului Tudor Vladimirescu, instalarea de semafoare pentru fluidizarea traficului, precum și devierea și îngroparea conductelor de termoficare.

La finalul dezvoltării, Silk District va fi un cartier dinamic, ce va revitaliza o fostă platformă industrială, transformând-o într-un cartier modern, verde și sustenabil, conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, adică să ai totul aproape de tine și să te poți bucura de mai mult timp liber fără să renunți la stilul tău de viață.

Ce înseamnă Clasa A?

Clădirile de birouri se împart în câteva categorii bine-definite, în funcție de anumite criterii precum finisajele clădirii, locația/accesibilitatea, împărțirea spațiului pe fiecare etaj, terasele și spațiile verzi, facilitățile oferite chiriașilor, sau nivelul chiriei. Aceste clasificări au în vedere standardele BOMA (Building Owners and Manager Association,  asociație internațională care reunește proprietari și dezvoltatori de clădiri de birouri).

Clădirile de birouri Clasa A vin la pachet cu finisaje de top și îmbunătățiri de ultimă generație pentru chiriași. Printre facilitățile oferite de birourile din Silk District enumerăm 40.500 metri pătrați de spații verzi și de relaxare „car-free”, 10.080 metri pătrați dedicați zonelor de shopping, restaurante, relaxare sau sport, flexibilitate în compartimentare, lift special pentru mărfuri, dar și lifturi de persoane cu perioadă de așteptare mai mică de 30 secunde, recepție centrală cu zonă de așteptare, precum și multiple alte facilități care să susțină un mediu de lucru sănătos și productiv.

Mai mult, clădirile de birouri din Silk District au fost gândite să fie eficiente energetic, acestea fiind proiectate după standardele BREEAM Outstanding, cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei clădiri în urma evaluării parametrilor de sustenabilitate.

Despre Prime Kapital

Lansat în 2016 de o echipă cu un istoric solid de investiții și proiecte real estate livrate, Prime Kapital a devenit rapid unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România. Împreună cu MAS PLC, în cadrul unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investește preponderent în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, în alte segmente imobiliare. Pe piața rezidențială, cei doi parteneri au în diferite faze de dezvoltare zece proiecte în cele mai importante orașe ale țării, în cadrul cărora vor fi livrate peste 14.000 de locuințe, pe fondul unor investiții de peste 1,19 miliarde de euro.

Prime Kapital beneficiază de o echipă solidă ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. 

Pentru mai multe detalii, accesați: www.silkdistrict.ro și www.primekapital.com

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top