Connect with us

FOTO Cum arată proiectul de amploare din Valea Adâncă: peste 60 de imobile pe 12 hectare

Investiții private

FOTO Cum arată proiectul de amploare din Valea Adâncă: peste 60 de imobile pe 12 hectare

Un proiect de amploare, cu peste 60 de clădiri, printre care și o biserică, va fi implementat de un fost senator în zona Valea Adâncă. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) va fi aprobat în curând de către Consiliul Local Miroslava, având în vedere că celelalte etape în procesul de avizare au fost finalizate.

Terenul are o suprafață totală de 12 hectare și a fost împărțit în mai multe unități teritoriale de referință, regimul de înălțime variind între clădiri cu 2 și 3 etaje. În prezent, terenul este liber de construcții și nu are spații verzi, dar investitorul susține că va amenaja spații plantate pe 30% din totalul suprafeței.

Amplasamentul investiției

„Prin documentația PUZ se propune construirea unui ansamblu de clădiri cu funcțiuni de locuire, învățământ, cult, servicii, comerciale, până la regimul de înălțime demisol, parter și 3 etaje ce nu vor depăși înălțimea de 17,5 m, precum și construirea unor parcări subterane și supraterane”, se precizeaz în proiect. Cele mai multe clădiri din viitorul complex vor avea un regim de înălțime cu demisol, parter și 3 etaje: doar 16 dintre cele peste 60 de imobile vor fi de tip duplex (2 etaje).

Pe lângă clădirile de locuinței, în zonă vor fi construite spații medicale, unități de învățământ (o creșă și o grădiniță), o biserică, spații comerciale, birouri și spații de servire. În același timp, sunt prevăzute trei parcuri și terenuri sportive.

Planul de mobiliare urbană (extras din PUZ) – în total sunt peste 60 de imobile

În ceea ce privește circulația, în PUZ se precizează că traficul din zonă se desfășoară pe o tramă stradală nedezvoltată, iar infrastructura actuală nu acoperă necesitățile populației și ale transportatorilor. În schimb, investitorul spune că vor fi făcute modernizări ale unor străzi, inclusiv redimensionări astfel încât să existe 2 benzi de circulație auto (câte o bandă pe sens), respectiv: Livezilor, Măgura, Gospodarilor, Caisului, Ioan Joldea și alte căi de acces de legătură.

Randare a proiectului

„Zona studiată are un caracter rural, nefiind complet dezvoltată din punct de vedere al circulației principale, având predominant drumuri de pământ/pietriș. Amplasamentele studiate au acces auto principal din str. Livezilor – stradă cu două benzi de circulație asfaltată și propusă spre dezvoltare”, se arată în PUZ, cu precizarea că din str. Livezilor se face acces spre celelalte terenuri prin căile rutiere menționate mai sus.

Complexul va avea și imobile cu regim mic de înălțime (vile), amplasate în special la marginile amplasamentului

Amplasamentul se află în Valea Adâncă la circa 2,5 km (vest) de șos. Nicolina. Proprietarul terenul este fostul senator Teodor Haucă, alături de soția lui. Haucă este din Suceava, dar desfășoară la Iași mai multe afaceri imobiliare. Haucă a fost senator PD de Suceava la sfârșitul anilor 1990.

Planșa de reglementări urbanistice

„Pentru propunerea actuală de mobilare se aproximează un număr de 763 de locuri de parcare supraterane, restul de locuri de parcare necesare fiind distribuite la demisol”, se mai arată în PUZ, care adaugă că numărul final de locuri va fi stabilit în etapa elaborării documentației tehnice de obținere a autorizației de construire.

Galerie foto (sursa: PUZ)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top