Connect with us

Cât ne costă „panseluțele”: peste 140 milioane lei în cinci ani

Spații verzi

Cât ne costă „panseluțele”: peste 140 milioane lei în cinci ani

Primăria a cheltuit fonduri semnificative în ultimii ani pentru întreținerea spațiilor verzi. De această activitate se ocupă o societate a Consiliului Local – Servicii Publice Iași – care lucrează pe baza de note de comandă din partea municipalității. Peste 80% din bugetul SPI este asigurat de către municipalitatea ieșeană.

În ultimii cinci ani, cei mai mulți bani au fost cheltuiți în anul electoral 2020, respectiv 37 milioane lei. Cu un an în urmă, lucrările ajungeau la 29 milioane lei, iar pentru acest an sunt estimate lucrări în valoare de peste 34 milioane lei. În 2017 și 2018, cheltuielile în acest domeniu au ajuns la 18,4 milioane lei și, respectiv, 23,4 milioane lei.

În total, peste 140 milioane lei, în cinci ani, pentru întreținerea spațiilor verzi de pe aliniamentele stradale, grădini publice, parcuri, cimitire, lucrări fitosanitare și baza de agrement Ciric.

Producţia de flori livrată de SPI pentru plantări în oraş în anul 2020 a fost de peste un milion de bucăți. Producţia de arbori, arbuşti şi trandafiri livrată pentru plantări a fost de 115.000 bucăți.

Potrivit SPI, pepiniera mai are un disponibil de material dendrologic pregătit pentru plantările din 2021 de aproximativ 48.200 bucăți. În anul 2020 s-a reamenajat/amenajat (rulouri de gazon și sisteme de udare prin aspersiune) o suprafață de aproximativ de 47.419 metri pătrați.

Articole din categoria Spații verzi

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top