Connect with us

Efectele defrișării pădurilor: Iașul se vede din Dobrovăț

Iașul se vede din zona spre intersecția cu drumul forestier ce duce la cabana lui Ceaușescu

Mișcări civice

Efectele defrișării pădurilor: Iașul se vede din Dobrovăț

Defrișările recente din pădurile de pe raza comunelor Bârnova și Dobrovăț au dus la situația în care cei care parcurg drumul Iași – Dobrovăț să aibă parte de o panoramă a Iașului din anumite zone.

Un cititor APIX.ro ne-a trimis mai multe fotografii realizate astăzi, din zona intersecției șoselei cu drumul forestier care duce spre cabana fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

De când sunt copil și până acum orașul îl vedeam când ajungeam la Motel Bucium. Acum, văd orașul de la intersecția spre cabana lui Ceaușescu. Atât a rămas din pădure – platoul Bârnova Repedea a fost ras”, ne-a scris cititorul.

Amintim că, în luna februarie, „Codrii Iașilor” a inițiat o petiție în legătură cu tăierile din cele două comune, petiție despre care APIX.ro a scris în două rânduri: AICI și AICI. Între timp, petiția a atras peste 10.000 de semnături (puteți semna petiția aici).

Din informațiile APIX.ro, în ultimii luni, s-au tăiat 10.000 mc, iar, în perioada următoare, acest volum va crește de patru ori. De câteva săptămâni s-a stârnit un scandal la nivel național pe tema defrișărilor, iar ministrul Mediului Costel Alexe a declarat că exploatările sunt făcute „legal”. În același timp, Direcția Silvică Iași a precizat că exploatările au fost decise acum doi ani și fac parte din programul de „regenerare” a pădurilor. Amintim că și Agent Green a inițiat o petiție pentru suspendarea exploatărilor pe durata stării de urgență.

Galerie FOTO, care nu mai necesită comentarii (mulțumim cititorului APIX.ro care ni le-a furnizat):

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top