Connect with us

Inițiativă: lărgirea temporară a spațiilor de recreere/Cum putem recupera primăvara pierdută

Strada Arcu a fost închisă anul trecut pentru a permite copiilor să se joace

Mișcări civice

Inițiativă: lărgirea temporară a spațiilor de recreere/Cum putem recupera primăvara pierdută

O inițiativă plecată din Capitală, pentru lărgirea spațiilor de recreere, poate avea efecte și la Iași. În București, inițiativa aparține Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN). Anca Gherasim, cunoscută publicului ieșean pentru acțiunile civice în care se implică, propune ca o astfel de abordare să fie implementată și la Iași.

Pe scurt, inițiativa vizează deschiderea unor străzi către pietoni, în weekend-uri, în contextul în care este de așteptat ca zonele de agrement, parcurile și alte spații de recreere să fie luate cu asalt de ieșeni după 15 mai.

„Și la Iasi se vor umple puținele locuri de recreere: cele 2 parcuri din Copou, Grădina Palas, zona Ciric. Îmi aduc aminte ce era în anii trecuți în weekend-uri, de n-aveai unde să arunci un ac. În perioada următoare, mai mult ca oricând, ieșenii vor simți nevoia să se plimbe liber, să bucure de primavară în zone plăcute, care până acum le-au fost interzise”, ne-a spus Anca Gherasim, într-un mail trimis redacției.

Citește și „Playing out” – străzi pe care zburdă copiii

Potrivit acesteia, în București, ARCEN a propus spre dezbatere lărgirea spațiile de recreere prin pietonalizarea străzilor din apropierea parcurilor și a grădinilor publice pe durata weekend-urilor, sub forma proiectului-pilot „Străzi deschise”.

„Pietonalizarea străzilor se va face prin intermediul conurilor de trafic pentru a permite accesul rezidenților și vehiculelor aparținând serviciilor de urgență. Închiderea străzilor va permite staționarea și parcarea autoturismelor rezidenților, dar va impune reducerea vitezei de deplasare la 20 km / oră pe segmentele pietonalizate, în zilele de vineri ora 18.30 până duminică la ora 21.00, pe durata măsurilor de distanțare fizică”, se arată în propunerea ARCEN pentru București.

Asociația pune la dispoziția autorităților și o listă cu străzile care ar putea deschise pietonilor.

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top