Connect with us

„Playing out” – străzi pe care zburdă copiii: un nou succes

Inițiativa se află la cea de-a doua ediție

Mișcări civice

„Playing out” – străzi pe care zburdă copiii: un nou succes

Inițiativa „Playing out” – străzi pe care zburdă copiii” a înregistrat un nou succes în weekend după ce numeroși copii și părinți au onorat invitația la joacă pe o stradă închisă pentru mașini: un tronson din Splai Bahlui mal drept, respectiv porțiunea Podu Roș – complex Avram Iancu.

Față de anul trecut, organizatorii au remarcat o implicare mai mare a Poliției Locale în desfășurarea evenimentului.

„Poliția Locală ne-a surprins și pe noi cât de mult s-a implicat. Copiii au beneficiat de instruire privind regulile de circulație, au fost lăsați să ”butoneze” mașinile polițiștilor după cum au dorit, au călărit caii și au primit legitimații de polițist pentru o zi. Am văzut cum o instituție, dacă vrea, poate avea o față umană și poate fi prietenoasă cu oamenii în slujba cărora se află”, a scris Alexandrina Dinga pe Facebook, de la Asociația CIVICA, una dintre organizațiile neguvernamentale care au sprijinit manifestarea.

Acțiunea a fost inițiată de Anca Gherasim (reprezentantul pietonilor și utilizatorilor serviciilor de transport public în Comisia de Circulație a Municipiului Iași), alături de CIVICA și Asociația Asnatura.

Pentru Anca n-a fost chiar simplu cu obținerea aprobărilor pentru închiderea străzii, unii din Comisia de Circulație chair s-au opus (de teama conducătorilor auto), dar în final autoritățile au înțeles evenimentul și l-au susținut”, a mai spus Alexandrina Dinga.

Tronsonul menționat din Splai Bahlui mal drept a fost închis timp de 3 ore, duminică, 14 iulie. În acest interval, copiii s-au putut juca în siguranță, strada fiind invadată de trotinete, biciclete și mașini manevrate de copii.

Inițiativa „Playing out” – străzi pe care zburdă copiii” se află la ediția a II-a, anul trecut fiind închis un tronson din șos. Arcu.

Galerie foto (surse: Facebook/Playing Out, Alexandrina Dinga, CIVICA)

 

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

To Top