Connect with us

Mii de oameni au semnat o petiție pentru oprirea tăierilor din Pădurea Bârnova

Imaginea are caracter ilustrativ

Mișcări civice

Mii de oameni au semnat o petiție pentru oprirea tăierilor din Pădurea Bârnova

O petiție inițiată acum câteva zile pentru oprirea tăierilor din pădurea la Bârnova a atras în timp record aproape 4.000 de semnături. Petiția a fost inițiată de Codrii Iașilor.

„Din vechii codrii ai Iașiului a mai rămas Pădurea Bârnova – Repedea. Pădurea este zonă protejată Natura 2000 cu o deosebita valoare stiintifica si peisagistica, care adaposteste peste 116 de specii de pasari rare, vulnerabile sau periclitate. Este o barieră naturală care protejează unul dintre cele mai poluate orașe ale Romaniei, Iașiul. În Pădurea Bârnova – Repedea se găsesc încă mulți stejari seculari, care cad însă și ei pradă drujbelor. Refacerea pădurii la cum este acum va dura sute de ani, nici copiii copiilor noștri nu o vor vedea așa cum o avem noi acum dacă distrugerea continuă. Este valoarea lemnului singura valoare pe care ieșenii o văd în această pădure?”, este textul petiției. Până vineri la amiază, petiția fusese semnată de peste 3.600 de persoane. Puteți semna petiția AICI.

Petiția este adresată ministrului Mediului, Costel Alexe. Într-o declarație acordată RFI, purtătorul de cuvânt al Directiei Silvice Iași Ioan Bolfă spune că tăierile sunt conforme cu legislația în vigoare.

„În zona ariei naturale protejate se fac tăieri de exploatare a lemnului conform cu amenajamnetul silvic. Sunt tăieri care se întind pe o perioadă de 30 de ani cu regenarare naturală a arboretelui, Dacă vor interveni modificări, le vom aplica pe acelea!”, a spus oficialul.

Totuși, inițiatorii petiției spun că sunt tăiați inclusiv arbori seculari.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Mișcări civice

To Top