Connect with us

„Salvați Codrii Iașilor”: petiția are aproape 8.000 de semnături. Lista rămâne deschisă

Foto: Facebook/Codrii Iașilor

Mișcări civice

„Salvați Codrii Iașilor”: petiția are aproape 8.000 de semnături. Lista rămâne deschisă

O petiție lansată în a doua parte a lunii februarie a reușit să strângă peste 7.500 de semnături în mai puțin de trei săptămâni. Intitulată „Salvați Codrii seculari ai Iașului”, petiția propune introducerea în protecție/protecție strictă a minim 35% din pădurile sit-ului Pădurea Bârnova – Repedea, prioritizând vecinătatea orașului și parcelele cu păduri bătrâne și păstrarea arborilor seculari, remarcabili, pe picior inclusiv în parcelele în care se exploatează, și atunci când se usucă, pentru rolul în conservarea habitatelor. Puteți semna petiția AICI.

„Din vechii codrii ai Iașiului a mai rămas Pădurea Bârnova – Repedea. Pădurea este zonă protejată Natura 2000 cu o deosebita valoare stiintifica si peisagistica, care adaposteste peste 116 specii de pasari rare, vulnerabile sau periclitate. Este o barieră naturală care protejează unul dintre cele mai poluate orașe ale Romaniei, Iașiul. În Pădurea Bârnova – Repedea se găsesc încă mulți stejari seculari, care cad însă și ei pradă drujbelor. Refacerea pădurii la cum este acum va dura sute de ani, nici copiii copiilor noștri nu o vor vedea așa cum o avem noi acum dacă distrugerea continuă”, se arată în textul petiției.

Campania a fost inițiată de „Codrii Iașului”. Între timp, petiția a fost înmânată și ministrului Mediului, Costel Alexe. Despre modul în care au decurs discuțiile dintre cele două părți, puteți citi AICI.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top