Connect with us

Licitație Romsilva la Iași: unde se vor face împăduriri în acest an

Spații verzi

Licitație Romsilva la Iași: unde se vor face împăduriri în acest an

Romsilva, prin Direcția Silvică Iași, a lansat o licitație pentru realizarea de plantări de arbori în mai multe zone din județ. Împăduririle vor avea loc în 10 luni de la semnarea unui acord-cadru în acest sens cu câștigătorul procedurii de selecție.

Potrivit caietului de sarcini, împăduririle sunt programate pentru zonele Lunca Cetățuii, Dobrovăț, Hârlău, Iași (trei corpuri de pădure), Pașcani, Pădureni și Podu Iloaiei. Valoarea acordului-cadru va fi cuprinsă între 1,8 milioane lei (minim) și 4 milioane lei (maxim). Cel mai mare contract este în cazul Pașcaniului, cu o valoare maximă de circa un milion de lei.

Procedura de licitație este împărțită în nouă loturi, pe fiecare corp de pădure în parte. Printre lucrări se numără: plantarea de puieți în teren nepregătit, completarea lipsurilor în plantații, lucrări de ajutorare a regenăririi (extragere semințis preexistent) și mobilizare solulului în jurul puieților.

După semnarea acordului-cadru, plantările vor fi făcute în urma încheierii unor contracte subsecvente. Firmele interesate pot depune oferte cel târziu în ziua de 11 februarie.

„În vederea asigurării reușitei lucrărilor de împădurire se vor respecta cu strictețe regulile de transport, manipulare, depozitare și plantare a puieților. Lucrările pentru instalarea culturii foresitere se recomandă a fi executate primăvara înainte de intrarea în vegetație sau toamna după căderea frunzelor și încheierea sezonului de vegetație, în zilele cu temperaturi pozitive”, se arată în caietul de sarcini.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Spații verzi

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top