Connect with us

Cum arată modernizarea Hanului Trei Sarmale: investiția necesară se ridică la 4 mil. euro

Investiții private

Cum arată modernizarea Hanului Trei Sarmale: investiția necesară se ridică la 4 mil. euro

Modernizarea Hanului Trei Sarmale și construirea unui hotel în imediata apropiere necesită o investiție de 4 milioane euro, conform unor documente consultate de APIX.ro, un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) fiind aprobat de către Consiliul Local în acest sens în august 2018. UPDATE (aprilie 2022) – Hanul Trei Sarmale a fost DEMOLAT.

Ulterior, Hanul Trei Sarmale, cu un teren aferent de 5.000 mp, a fost scos la vânzare pentru suma de 1,2 milioane euro, dar, din verificările făcute astăzi de către APIX.ro, proprietarul este în continuare Fio Grup Company – firmă care a cumpărat bunul în anul 2017. Anunțul de vânzare a apărut pe site-ul companiei Integra Business Consulting, firmă controlată de fostul deputat și ministru Relu Fenechiu. O dovadă în plus că hanul nu a fost vândut este că anunțul este încă activ. Oficial, acționarul firmei este soția lui Relu Fenechiu.

Odată cu oferta de vânzare, au fost făcute publice și randări ale proiectului demarat în 2017, respectiv de modernizare a obiectivului, precum și pentru construirea unui hotel în imediata apropiere. Proiectul are PUZ aprobat, dar nu și toate avizele necesare. Din informațiile APIX.ro, valoarea investiției, conform proiectului demarat acum câțiva ani, se ridică la circa 4 milioane euro.

„Proiectul păstrează elementele arhitecturale tradiționale moldovenești, dar presupune o extindere semnificativă a hanului, triplându-se practic capacitatea acestuia. Suprafața construită desfășurată a hanului va fi de 3.842 mp. La mansarda hanului, în suprafață de 1031 mp sunt prevăzute 16 camere și 3 apartamente, amenajate în același stil tradițional românesc, dar la un confort de 4 stele. Extinderea hanului va însemna și un al doilea restaurant cu o intrare complet separată, menit să deservească clienții hotelului și pentru mese festive”, se arată în oferta de vânzare publicată de Integra Business.

În același timp, planul urbanistic prevede și construirea unei clădiri cu o suprafață desfășurată de peste 4.600 mp, cu funcțiuni multiple: spații comerciale, spații de cazare în regim de hotel și/sau locuințe. „Proiectul de hotel este prevăzut cu 96 de camere și 5 apartamente”, se mai precizează în prezentare.

Prețul de vânzare al terenului împreună cu proiectul pentru care există PUZ aprobat, certificat de urbanism și o parte din avize, este de 1.200.000 euro (preț negociabil)”, se mai precizează în anunțul de vânzare. În 2017, Hanul Trei Sarmale a fost achiziționat de către Fio Grup Company pentru suma de circa 600.000 euro, cu precizarea că terenul înstrăinat atunci avea o suprafață de 2.000 mp.

Vânzarea este intermediată de firma soției lui Relu Fenechiu, iar numărul de telefon afișat pentru contact este al fostului ministru al Transporturilor

Planul urbanistic a fost aprobat de către Consiliul Local în august 2018. Hanul Trei Sarmale este un vestit han turistic din municipiul Iași, aflat de-a lungul Șoselei Bucium. Construcția a fost ridicată în în secolul al XVII-lea, iar denumirea hanului provine de la faptul că trecătorii intrați în han erau serviți cu trei sarmale

Galerie FOTO:

Planșa urbanistică

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top