Connect with us

La complexul ERA va fi amenajată o nouă parcare: ritm alert la lucrările de extindere

santier ERA

Investiții private

La complexul ERA va fi amenajată o nouă parcare: ritm alert la lucrările de extindere

Prime Kapital a obținut de la Primăria Iași o nouă autorizație în contextul lucrărilor de modernizare și extindere a complexului ERA care este reconfigurat în „Mall of Moldova”. Potrivit actului urbanistic, PK va amenaja o nouă parcare lângă BricoDepot.

Parcarea va avea un număr de 608 locuri. „Construire platformă exterioară pentru parcare aferentă centrului comercial Iași, drumuri de incintă, amenajare spații verzi, rețele exterioare și organizare de șantier”, este obiectul autorizației emise de Primărie. Lucrările la complexul ERA ar urma să fie finalizate în primăvara anului 2025.

Pe parcela colorată cu roșu va fi amenajată noua parcare. Terenul are o suprafață de aproape 16.000 mp

Cele peste 600 de locuri nu vor fi singurele. Odată ce vor fi finalizate lucrările de extindere a complexului ERA, noul centru comercial va fi deservit, în total, de 3.300 locuri, conform autorizației 51/2023 emise de Primăria Iași. Lucrările la complex au fost reluate în toamna anului trecut, iar șantierul a avansat semnificativ de atunci.

Așa cum APIX.ro a relatat anul trecut, în complexul ERA va fi construit și un magazin IKEA: într-un comunicat recent trimis redacției APIX, retailerul suedez a evitat să anunțe un calendar clar pentru construirea magazinului.

schita magazin IKEA
  • Extinderea fostului Centru Comercial Era în Mall Moldova va crea un centru comercial super-regional care va deservi estul României și Republica Moldova vecină, o zonă de influență estimată la aproximativ 952.000 de locuitori. Centrul va include cel mai mare hipermarket din regiune, peste 200 de magazine, mai mult de 30 de restaurante, o facilitate de divertisment și agrement de amploare și un hub dedicat mobilierului pentru casă. Lucrările de construcție au început. În plus, aproximativ 5,25 hectare din teren sunt contractate de IKEA pentru a construi și opera primul său magazin în regiunea Moldovei”, se arată într-un raport al MAS P.LC., partener PK în proiect.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top