Connect with us

Un nou punct pe harta proiectelor eoliene din județ: investiție propusă pe raza a trei comune

Investiții private

Un nou punct pe harta proiectelor eoliene din județ: investiție propusă pe raza a trei comune

Un nou proiect eolian a fost inițiat în județul Iași, pe raza comunelor Ciohorăni, Miroslovești și Mogosești-Siret. Proiectul este în fază incipientă, respectiv în etapa în care a fost eliberat un certificat de urbanism – acest act urbanistic arată condițiile de construire.

Înființare parc eolian, rețele electrice de transport, drumuri de accces și stații de transformare”, este obiectul certificatului eliberat de Consiliul Județean (CJ) Iași și al cărui beneficiar este firma EWD 2022 SRL. Din informațiile APIX.ro, deși are acționarat (parțial) distinct, această companie are legătura cu ACK Pașcani.

La ACK este asociat și fostul senator Florin Constantinescu, iar firma a intermediat intrarea în județ a multimiliardarului Rinat Ahmetov (parcul eolian de la Ruginoasa a fost pus în funcțiune) și pregătește începerea lucrărilor la parcul din Hârlău, în care este implicat grupul francez SOLVEO Energies. Cele două investiții înseamnă circa 200 milioane euro.

Fiind în fază incipientă, despre proiectul eolian din comunele Ciohorăni, Miroslovești și Mogosești-Siret nu sunt cunoscute detalii. Vom reveni asupra acestei investiții în măsura în care proiectul va avansa. EWD 2022 SRL a fost înființată în urmă cu doi ani și figurează cu bilanțuri financiare depuse la Ministerul de Finanțe. Compania este deținută în cote egale de Neculai Agavriloaei și Vasile Sandu, primul dintre aceștia fiind partener al fostului senator Constantinescu în firma ACK.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top