Connect with us

Undă verde pentru complexul de blocuri din jurul Lidl Moara de Foc: a fost emis avizul unic

Investiții private

Undă verde pentru complexul de blocuri din jurul Lidl Moara de Foc: a fost emis avizul unic

Compania Gral Construct SRL a primit avizul unic de la Consiliul Județean (CJ) Iași pentru proiectul propus în jurul Lidl Moara de Foc, ultimul pas înainte ca această investiție să intre în dezbaterea plenului Consiliului Local (CL) și, ulterior, să fie obținută autorizația de construire.

Avizul unic a fost emis la finalul lunii aprilie 2024, conform informațiilor afișate recent pe site-ul administrației județene. „Construire ansamblu mixt rezidențial, comerț, servicii și funcțiuni complementare prin desființare construcții existente”, este obiectul proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de Gral Construct, patronată de omul de afaceri Gheorghe Achiței.

Amplasamentul investiției

Potrivit inițiatorului PUZ-ului, în primă fază vor fi amenajate 3-4 blocuri, fiecare cu 8 etaje, pe un teren de 1,1 hectare. Investitorul are în plan extinderea suprafeței cu încă 6.000 mp, în condițiile în care există semnat un ante-contract în acest sens. În luna ianuarie 2024, Primăria a publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea investiției în plenul CL, astfel că nu este exclus ca PUZ-ul să fie inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare a CL, având în vedere emiterea avizului unic de la CJ.

În prezent, pe teren se află 13 construcții care vor fi demolate, inclusiv cea a silozului (parter și 3 etaje). Regimul de înălțime al imobilelor va fi subsol, parter, mezanin, 8 etaje și un etaj tehnic (casa liftului). Blocurile vor găzdui locuințe colective, iar la parter vor fi spații comerciale. Ansamblul va fi deservit de un număr de 158 de locuri de parcare, care vor fi amenajate la nivelul solului și în subsol.

O randare a proiectului publicată în premieră de APIX.ro anul trecut (vezi mai multe imagini)
  • Așa cum APIX.ro a anunțat în premieră, terenul pe care va fi construit ansamblul Gral a fost achiziționat cu 3,5 milioane euro de la un fond american de investiții [citește detalii]

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top