Connect with us

Investiții private la doi pași de pista Aeroportului: inițiatorii, obligați să facă evaluări de mediu

Sursă foto: Aeroportul Iași [Facebook]/Ciprian Cristea

Investiții private

Investiții private la doi pași de pista Aeroportului: inițiatorii, obligați să facă evaluări de mediu

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a decis că două proiecte propuse în imediata apropiere a Aeroportului Internațional, la câteva sute de metri de pistă, are efecte semnificative asupra mediului, iar inițiatorii trebuie să întocmească un raport în care să fie prezentate toate riscurile în acest sens.

Cele două proiecte au inițiatori distincți, iar amplasamentele sunt în apropiere, dar nu se învecinează. În total, este vorba trei parcele care însumează circa 2,5 hectare. Ambele planuri urbanistice zonale propun clădiri cu utilizare mixtă. Accesul la amplasamente este propus dinspre Aroneanu – Consiliul Județean și-a asumat cum câțiva ani crearea unui astfel de drum.

Parcela cu albastru (1,4 ha) aparține firmei Fiorefarm SRL, iar amplasamentul evidențiat cu roșu (1,1 ha) lui Vasile Pomârleanu, un apropiat al omului de afaceri Bogdan Cihodaru

Terenurile se află în zona de servitute aeroportuară civilă și în imediata apropiere a Pădurii Ciric. În prezent, funcțiunea este de loisir, iar, prin implementarea proiectelor, vor trebui făcute inclusiv defrișări.

În cazul proiectului Fiorefarm, clădirile vor ocupa circa 5.300 mp, în timp ce pe 4.000 mp vor fi amenajate circulații, parcaje, trotuare și circulații pietonale. Tot o suprafață de 4.000 mp este rezervată pentru spații verzi. Complexulv a fi deservit de 380 de locuri de parcare. Indicatorii sunt similari și în cazul amplasamentului deținut de persoană fizică amintită: 4.500 mp pentru construcții și câte 3.400 mp pentru circulații și spații verzi. Pentru parcare au fost prevăzute 370 de locuri.

„PUZ urmărește realizarea unei compoziții coerente din punct de vedere urbanistic și configurarea unei estetici a ansamblului compozițional în zona studiată, prin stabilirea unor aliniamente clare și a unei mobilări eficiente pentru întreaga suprafață de teren deținută în proprietate, în vederea asigurarea perspectivelor posibile de dezvoltare a ansamblului întregii zone”, se arată în cuprinsul ambelor proiecte.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top